Noen nyheter på polet

0
Wine.

Det er helt sinnesykt mye vin i novemberslippet. Og det er helt umulig og få et overblikk på alt som slippes.

Men, det er alltid et men, så kom det en del spennende portvin. Jeg vet ikke om det er alderen som gjør at jeg de seneste fem årene har blitt veldig begeistret for portvin. Sånn umiddelbart, så er det to som faller jeg direkte på leppen. Om jeg får råd, de er nemlig ikke billige, så velger jeg meg Taylor’s Vintage Port 2017 og Quinta do Noval OMA Colheita 2005. Jeg tror begge har en nytelse i hver dråpe.

Rødvin.

Jeg synes at de fleste spennende rødvinene, finner man i bestillingsutvalget. Ikke for å forkleine vinene som har funnet veien til basis. En mengde av vinene koster tusen kroner og mer. Men de jeg har sett på, er de som kan passe min lommebok. Så om vi begynner med Burgund, så ble jeg veldig begeistret for Devevey Rully La Chaume Rouge 2017 og jeg tviler på at 2018 årgangen er noe mindre elegant.

Rostaing Puech Noble Rouge 2017 fra Languedoc-Roussillon er et riktig bra kjøp. Prisverd. Det samme kan jeg si om Dom. de la Janasse Chateneuf-du-Pape 2017 fra Rhône sør. En annen fra Rhône som ser spennende ut, er Reynaud Aux Bêtises Crozes Hermitage 2019 fra Rhône Nord.

Valfaccenda Roero 2018 fra Piemonte har blitt kalt ekte rock and roll vin av diverse engelske vin skribenter og høstet lovord. En vin som jeg virkelig gjerne vil smake. En annen fra Piemonte som må legges i handlekurven, er Adriano Barbaresco Sanadaive 2017. Luca Roagna er en av mine favoritter. Naturlig nok har prisene økt temmelig mye de siste årene, men Roagna Barbaresco 2015 er så absolutt en av de vinene jeg vil unne meg. Fra tyskland, så velger jeg en enkelt. Pflüger Herrenberg Pinot Noir 2018.

Hvitvin

Jeg vil begynne med franske Rostaing Puech Noble Blanc 2018 fra Languedoc-Roussillon med en riktig overkommelig pris. Også en prisverd fra Burgund, Matrot Bourgogne Chardonnay 2018, er virkelig verd å prøve. Prisen er 250,- kroner. Selvfølgelig må det med noen tyskere på lista mi. Og det var ikke lett og plukke noen få, for her var det mye spennende denne gangen. Litt morsomt egentlig, når man tenker på hvor vanskelig det var å finne bra tyske vin bare for 10-12 år siden. To som skal i smakskurven er fra Weingut Reichsrat von Buhl, Von Buhl Jesuitengarten Riesling GG og Von Buhl Forster Pechstein Riesling GG. Begge ligger på over 500,- kroner stykke, men spleiser man med noen venner, så kan man få en glimrende opplevelse. Også Kloster Eberbach med Kloster Eberbach Steinberger Riesling Trocken Goldkapsel er en som bør smakes. Fra Italia er det bare to som jeg sånn umiddelbart faller for, Gini Contrada Salvarenza Soave Classico Vecchie Vigne fra Soave og fra Piemonte vil jeg smake en vin fra Adriano Marco E Vittorio, Adriano Maddalena Moscato d’Asti. Moscato er en drue som fasinerer meg.

Som sagt, så er det så utrolig mye forskjellig spennende denne gangen og det er nest inntil umulig og fortelle om alle jeg har lyst til å smake. Godt Drikke vil anmelde en rekke nyheter i dagene som kommer.

Listene finner dere her og kan lastes ned ved å trykke på linken:

Bestillingsutvalg

Basis og Test.

Nyhetskatalog, pdf

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.