Musserende vin vinner mer og mer terreng i Norge.

Musserende vin er ikke lenger noe som er reservert nyttårsaften og fødselsdager men har blitt helårsdrikke. Godt Drikke har testet noen bobler. Noen var bra, noen bør man styre unna.

Bellavista Franciacorta Rosé 2014. Italia, Lombardia, Franciacorta. Pris kr. 499,90  90/100

Testens dyreste og beste. Chardonnay 40%, Pinot Nero 60%. Lys rosa på farge. Meget fine bobler. Duft av jordbær, melon og litt toast. Frisk og fruktig på smak med en fin fylde. Meget bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine jordbær. Lang, frisk ettersmak. Passer best til aperitiff

Bisol Crede Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut 2017. Italia, Veneto. Pris kr. 209,90 Poeng 88/100

Denne vinen testet jeg første gangen i begynnelsen av året. Og det var en glede å smake den igjen. Druene er Glera 85%, Pinot Bianco 10%, Verdiso 5%. Fin lysegul farge. Flotte, små bobler. En god duft av grønne epler, sitrus og en liten floral duft. Smaken er frisk og fruktig med en god munnfølelse. Lever opp til duften med epler og sitrus. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer fint til kos. Meget bra kjøp.

Settecani 7 bio Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Secco. Italia, Emilia-Romagna, Lambrusco di Grasparossa di Castelvetro 2018. Pris kr. 139,50 Poeng:  85/100

En perlende vin. Drua er Grasparossa. Fin mørkerød farge med et friskt lilla skum. Duft av kirsebær, bringebær og hint av urter. Smaken er frisk, fruktig med en meget fin syre. Lever opp til duften. En riktig god ettersmak. Dette er en vin som går fint sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Sangre de Toro Brut. Spania, Catalonia, Penedès. Pris kr. 149,90 Poeng:  81/100

Druene er Xarel·lo 35%, Parellada 30%, Macabeo 35%. Gulgrønn farge. Fine bobler. Duft av grønne epler, sitrus og bitte litt blomst. Smaken er fruktig med en bra fylde. Noe sødme. Lever opp til duften med epler og sitrus. En helt ok ettersmak. Kosevin. Bra kjøp.

Bollicina Prosecco ICE Demi Sec. Italia, Prosecco. Pris kr. 109, 50 Poeng: 79/100

Drua er glera. Lys gulgrønn farge. Duft av søte pærer og drops. Smaken er søt, noe frukt. Ok syre og sødme. Litt for søt ettersmak. En vin som fungerer med masser av is i glasset. Bra i forhold til pris.

Freixenet Mia Fresh and Crisp. Spania. Pris kr. 124,90 Poeng: 74/100

Druene er Airén 60%, Macabeo 40%. Gulgrønn farge. Duft av epler og sitrus. Noe urter. Smaken er frisk og fruktig. Lever opp til duften med epler og sitrus. Bra syre. En vin som passer best som drikkevin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.