PRESSEMELDING

Vi går mot tidens julehandel på Vinmonopolet. Av hensyn til smittevern er vår klare oppfordring at årets julehandel bør tas i løpet av november, aller helst på formiddagen og på en dag tidlig i uken, sier administrerende direktør Elisabeth Hunter.

2020 blir et historisk år for Vinmonopolet. Antakelig vil det bli solgt rundt 115 millioner liter i løpet av året, mot 82,6 millioner liter i 2019, en vekst rundt 40 prosent. Årsaken er stengte grenser mot Sverige, tilnærmet full stopp i taxfreehandelen og betydelig redusert skjenking som følge av myndighetenes koronatiltak.
administrerende direktør Elisabeth Hunter Foto Vinmonopolet

– Normalt er desembermåned nesten dobbelt så stor som en vanlig måned. I desember i år forventer vi et salg rundt 15 millioner liter fordelt på 5 millioner kundebesøk, tidenes største enkeltmåned – en rekord som trolig blir stående lenge, sier Hunter.

Av hensyn til smittevern og for å unngå lange køer oppfordrer vi alle våre kunder til å planlegge årets julehandel. Det aller beste er om mange legger årets julehandel til en dag i november.
Størst sjanse for å unngå kø har du om du gjør innkjøpene dine på formiddagen en dag relativt tidlig i uka. På fredager og lørdager må man regne med kø utenfor de fleste polene landet rundt.
– Både varemengden og kundemassen er fullt ut håndterlig for oss, men ikke om alle kommer siste uka før jul. Nordmenn opptrådte ekstremt rasjonelt i mars og april. Da flyttet mange innkjøpene fra ettermiddagen til formiddagen, og fra slutten av uka til begynnelsen av uka. Til jul ønsker vi at folk gjør det samme, noe vi tror er realistisk, særlig med tanke på alle de hundretusenvis som nå har hjemmekontor og derfor lever mer fleksible liv i år enn i fjor, sier Hunter.
Et annet råd er også å gjøre seg ferdig med julehandelen før 15. desember. Etter denne dagen kommer det antakelig til å være historisk trøkk i Vinmonopolbutikkene landet rundt.
– Årets julehandel skal selvsagt gjennomføres på en smittvernsforsvarlig måte. Meteren er hellig og viktigere enn noensinne. Vi kommer derfor ikke til å ha for mange kunder inne i butikkene samtidig. Handler man etter 15. desember eller på fredager eller lørdager må man derfor regne med lange køer utenfor Vinmonopolets butikker, avslutter Hunter.

Vinmonopolets tips til en køfri julehandel:

1. Planlegg innkjøpene
2. Handle på formiddagen
3. Velg en dag tidlig i uken
4. Handle alene
5. Gjør innkjøpene i november og i hvert fall før 15. desember
6. Eller bestill varene på vinmonopolet.no før 7. desember.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.