Vinfirma Treasury Wine Estates var blant de første vinfirmaene i Norge som begynte med PET flasker. Det var for ti år siden med Squealing Pig.

Nå gjør de en enda større satsing for miljøet. De flytter 200.000 liter vin fra glass til PET. Og det de flytter over på PET er de populære Lindemans vinene. PET flasker som man kan pante i ditt lokale supermarked.

Thomas Veigaard, Country Manager.

– Agendaen drives hardt av Vinmonopolet og vi har de siste årene sett på hvordan vi kan levere på dette, forteller  Thomas Veigaard, Country Manager.

-Det er en stor risiko på hyllevarer og noe ingen har gjort tidligere, i alle fall ikke av denne størrelsen.

Med denne satsingen, står Treasury Wine for mer enn 30% av PET flaskene på vinmonopolet.

-For oss handler det om å levere mer bærekraftige produkter. Lettere vekt, langt mindre utslipp ved produksjon og at de kan pantes er hovedfordelene, fortsetter Thomas Veigaard.

De som har lansert vin på plast til nå, har enten gjort dette i bestillingsutvalg eller på anbud.

-Men aldri slik som dette. Vi er litt  spente for å si det mildt. Med skiftet står vi alene for over 30% av salget av PET på Vinmonopolet avslutter Thomas Veigaard.

Forrige artikkelBobler fra Mr. Bio
Neste artikkelLuke nr. 4
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.