Mars salget på vinmonopolet er ikke det store denne gangen. Og egentlig er det ikke så mye spennende, men… Det er alltid et men. Denne gangen er det kun hvitvin som jeg synes holder mål av de som jeg har smakt.

hattenheim-nussbrunnen-de_20120531Den første av de tre vinene,

Balthasar Ress Rüdesheimer Berg Schlossberg Riesling Spätlese Trocken 2010.  Den er satt ned med 50 kr. Til 219,90. de_2008-ruedesheim-berg-schlossberg-riesling-erstes-gewaechs-1259247197Man kan nesten ikke mislykkes med vin fra markene Rüdesheimer Berg Schlossberg. Og det har man så absolutt ikke gjort med denne hvitvinen heller. Flott gylden farge, herlig duft av sitrus og en anelse fersken. Duften preger smaken men har en fantastisk sødme og er veldig bra balansert. Lang ettersmak. Denne vinen kan du lett lagre de neste fem, seks årene.

Den neste er også fra Balthasar Ress,Ress Riesling Trocken, men, selv om den er satt ned med hele seksti kroner til 299,90 så lever den så absolutt ikke opp til den første vinen. Jo, jeg mener fortsatt at det er en virkelig bra vin, men den mangler noe av den dybden som man finner i Berg Schlossberg Riesling Spätlese Trocken 2010.

Den siste jeg vil ta med, og som virkelig er verdt å få slengt i handlekurven, er Balthasar Ress Hattenheim Nussbrunnen Riesling Spätlese 1998. Den kommer ikke fra de beste markene i Rheingau, men, hvilken vin. Med sin vakre gylden farge, får man assosiasjoner til moden kornåker en stille sommerkveld. Duften er fruktig og frisk, men… den har også det hintet av fersken og honning litt ubestemmelig i bunnen. Smaken er fruktig av modne epler, fersken og det der ubestemmelige som jeg aldri klarer å sette et begripelig navn på. Vinen har en elegant sødme som balanserer tett på det perfekte med syren. En lang ettersmak. At vinen er satt ned med 70 kroner til 189,90 får meg ikke akkurat til å gråte. Denne vinen bør prøves sammen med en blåmuggost. En neste himmelsk opplevelse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.