Navnet henspiller på en forsendelse til erkebiskop Olav Engelbrektsson på Steinvikholm slott fra lensherre Eske Bille i Bergen datert til 13. april 1531.

Med en flaske akevitt fulgte et brev hvor Bille skrev at han sendte «nogit Watn som kallis aqua vite och hielper samme watn for alle haande kranckdom som ith menneske kandt haffue indvortes. Jeg ville gierne sendt Eders Naade mere deraf, men naa staaer ikke Urthene her at bekomm.». Dette er den tidligste forekomsten av akevitt i skriftlige kilder i Norge. I ettertid har Bille fått æren som fremstiller av det første norske brennevinet, mens erkebiskopen har blitt tillagt æren for å ha tatt i bruk brennevinet som legemiddel i Norge. Steinvikholm Aquavit ble lansert etter initiativ fra Stjørdal Næringsforum i 1999.

Nr. 12910101

Steinvikholm Aquavit (brennevin)

Norge/40 prosent

Kr. 529,90 (bestilling)

Produsent: Atlungstad Håndverksdestilleri AS

 

Foruten de tradisjonelle krydrene, er denne tilsatt noe så sjelden som røykt malt. Gyllen farge. Modnet på eikefat. Behagelig duft av karve, appelsin, tropisk frukt, vanilje fra fatene, anis og røyk. Smaken er fruktig med mer karve og røyk fra malten. God fylde. Lang avslutning. Vil matche pinnekjøtt perfekt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.