Lørdag 25. september klokken 16.00 avlyste regjeringen Corona pandemien. Og det var jo bra, for nå kan jeg legge ut noen flere billetter til Tromsø Øl- og Vinfestival den 20. november. Og alle kan gå rundt og smake på helt vanlig måte.

Det er et spennende program som det kan bys på. Dels kommer det en rekke av Norges beste vinimportører med svært så imponerende rekke med vin, øl og brennevin. Foruten om det så kommer noen lokale mat produsenter. Blant annet Solberg Pettersen med Norges beste fenalår. Også Dragøy kommer med noen av deres fantastiske sjømatprodukter. Fra Lyngen kommer Bivrost med sin verdens berømte whisky og ikke minst gin og aquavit.

Fabrice Brunel kommer

Av vinprodusenter som kommer har Fabrice Brunel meldt sin deltagelse. Familien Brunel har dyrket vin i det sydlige Rhône, Frankrike,  siden det 1700 århundre. Det var også på den tiden de kjøpte den første parsellen av biskopen i Avignon. I dag så eier de vinmarker i Côte du Rhône, IGP Vaucluse Vins de Pays og ikke minst så har de 20 hektar i  Chateauneuf du Pape. Nevnte jeg at den eneste vinen som jeg noen sinne har gitt 97 poeng, kommer fra André Brunel? Det var Brunel Les Cailloux Cuvée Centenaire 1998. En vin som det bare finnes 62 flasker igjen av. Jeg smakte flaske 63.

I år så er det to spesialsmakinger, eller master class.

Den første begynner klokken 12.00 og er Poggio al Tesoro. Det er Tina Iorlano som holder i den.

Poggio al Tesoro er en eiendom på omtrent 70 hektar og eies og drives av den verdensberømte vinfamilien Allegrini fra Veneto. Eiendommen ligger i den prestisjetunge regionen Bolgheri, en førsteklasses region nord i Toscana, sør for Pisa, bare 20 km fra sjøen. Den tilbyr den perfekte balansen mellom soltimer i året, kjølig vind fra sjøen, steder med skråninger med perfekte forhold og den unike terroiren som Bolgheri har med både jord og druer. Her får druene en nydelig modenhet, en elegant maskulin stil og fylde kombinert med kompleksitet og eleganse.
Poggio al Tesoro Solosole Vermentino
Poggio al Tesoro Cassiopea Rosato
Poggio al Tesoro Il Seggio
Poggio al Tesoro Sondraia
Poggio al Tesoro Dedicado al Walter.

Den andre spesialsmakingen  begynner klokka 14.00 og er med New Zealands, Matua.

Den holdes av Eirik Karstensen og akkurat Matua står mitt hjerte litt nær. Først og fremst for at de lager virkelig bra kvaliteter til en menneskelig penge. Matua ble grunnlagt 1974 av brødrene Bill og Ross Spence og det var de som skapte det moderne vinlandet New Zealand. Og indirekte var de som gjorde Sauvignon Blanc fra New Zealand verdensberømt. Det var jo de som begynte med drua.

Vinen som smakes er:

Matua Marlborough Pinot Noir
Matua Organic Sauvignon Blanc
Matua Marlborough Chardonnay
Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc
Matua Lands & Legends Pinot Noir
Matua Rosé

Til begge Master Class er det veldig få plasser igjen, så send en mail og reserver plass nå: vidar@godtdrikke.net 

Mer om festivalen neste uke.

Billetter til Tromsø Øl- og Vinfestival den 20.november finner du her.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.