Laget etter den eldste metoden

0

Vinhuset Bottega, en virkelig storprodusent av grappa, vin, musserende vin og likører, ble bygget opp i 1920-årene av Domenico Bottega.

Nå føres tradisjonene videre av tredje generasjon. Bottega eksporterer til mer enn 100 land. Metodo Ancestrale er den eldste kjente metoden å lage musserende vin på. Prosessen har mange navn – blant annet pétillant naturel. Teknikken innebærer at væsken tappes på flaske før førstgangsgjæringen er avsluttet. Man fanger da Dioxide-gassen i flasken. Det skaper et sluttprodukt med fine bobler. Mange Metodo Ancestrale-viner selges ufiltrert, som etterlater en noe uklar musserende vin med gjenværende sedimenter. Noen liker å riste flasken før servering for å blande sedimentene inn i vinen, men andre foretrekker å skjenke forsiktig og la sedimentene bli igjen i flasken. Metodo Ancestrale-produkter gjenkjennes ofte på korken, som er en kronekork som på ølflasker, men champagnekork brukes også.

Nr. 141671

Bottega Spumante Ancestrale (musserende)

Italia/Veneto/2020/10 prosent

Kr. 144,90 (bestilling)

Denne tappes midt i gjæringen. Det gir en uklar, gulgrønn farge. I tillegg danner det seg bunnfall. Fruktig åpning med ditto gjær og bakst. Smaken har en del friskhet og er lett bitter. Lang ettersmak. Serveres iskald alene eller til fisk.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.