Pressemelding

Julen er straks over oss, vinteren har hatt sin innmarsj og vi gleder oss til å være sammen få, men gode venner og familie. Det kan være vanskelig å variere velkomstdrinker og desserter, men frykt ei. Her kommer forslag på en varm og en kald aperitiff samt en nydelig dessert – og godteri til kaffen.
Alt laget med en helt spesiell likør fra Tennessee, USA.

Honning, sitrus og ingefær er den hellige treenighet når det kommer til vintersmaker. Du vil gjerne sette stor pris på en deilig varm toddy å varme deg på. Honninglikør med Tennessee Whisky gir en behagelig hete og sødme til toddien og man kan serve den som en aperitiff til jul eller som en belønning når du kommer inn fra vinterkulden. Den kalde cocktailen er en herlig kombinasjon av Ginger Beer, lime og honninglikør som gir en dekadent og lekker cocktail til høytiden.

Men honninglikør med Tennessee Whisky kan faktisk med stort hell brukes i julens desserter og godterier. En deilig fugde kan forvandles fra tradisjonell og enkel til et fyrverkeri av smaker med hint av honning, whiskey og klementin. Hvorfor ikke gi bort en eske med disse lekre godsakene til en god venn til jul? Eller ender du opp med å spise alle selv? Det er fort gjort.

Desserten over alle dessert er den franske spesialiteten Crêpes Suzette. Deilige, tynne pannekaker varmes i en blanding av smør og appelsin. Honninglikøren gir en nydelig touch av jul til denne lekre desserten. Sørg for å ta deg tid til å lage de honningglaserte mandlene for prikken over i’en.

Foto Helle Øder Valebrokk

Honning- og klementinfudge

3 dl. kremfløte<
320 g sukker
35 g smør
1 1/2 ts glukose
1 klementin (finrevet skall)
2 ss Jack Daniels Tennessee Honey

Kok opp kremfløte, sukker, smør og glukose i en tykkbunnet gryte. La blandingen koke under omrøring til du har nådd 116 grader (bruk et termometer). Du vil se at blandingen karamelliseres underveis.
Trekk av platen og rør godt mens temperaturen synker til 60 grader. Nå kan du tilsette finrevet klementinskall og Jack Daniels Tennessee Honey. Rør godt i et par minutter til blandingen blir seigere.
Hell over i en liten firkantet form kledd med bakepapir. Jevn ut med slikkepott. Dekk til og sett kjølig til fudgen stivner. Skjær i firkanter og oppbevar tildekket og kjølig.

Foto Helle Øder Valebrokk

Crêpes Suzette med honningglaserte mandler

(6 tynne pannekaker)

Pannekakerøre:

2 egg
100 g hvetemel
120 ml melk
80 ml vann
1 knivspiss salt
1 ts honning
1 ss smeltet smør

Saus:

40 g smør
Saft av 2 appelsiner
1 ss finrevet appelsinskall
6 cl Jack Daniels Tennessee Honey

100 g skåldede mandler
1 ss honning
1 ts Jack Daniels Tennessee Honey
1 dryss flaksalt

Slik gjør du:

Pisk sammen egg, vann og melk. Smelt honning og smør og pisk inn i blandingen sammen med salt og mel. Varm en panne og smør den med smør. Ha et tynt lag med røre i pannen og stek gyllen på begge sider. Fold hver pannekake i fire og legg til side.

Smelt smør i en panne og tilsett appelsinskall og -juice. Kok inn til halvparten, trekk pannen av platen og tilsett Jack Daniels Tennessee Honey. Legg pannekakene i pannen og la dem varmes i sausen.

I en panne smelter du honningen. Rist skåldede mandler til de er gylne. Tilsett Jack Daniels Tennessee Honey og et dryss flaksalt. Grovhakk og dryss over de lune pannekakene.

Foto Helle Øder Valebrokk

Honey Toddy (2 porsjoner)

4 dl vann
1 sitron
2 klementiner
1 skive ingefær
1 kvist rosmarin
1 ss honning
8 cl Jack Daniels Tennessee Honey
Rosmarin og klementinskiver til pynt

Slik gjør du:

Kok opp vann og bland med tykke skiver av sitron, klementin, ingefærskive og rosmarinkvist. La stå i fem minutter. Press en skje mot fruktbitene slik at litt mer av saften blandes med vannet. Sil av og hell i glass som tåler varme. Tilsett Jack Daniels Tennessee Honey og rør forsiktig. Pynt med klementinskive og rosmaringren.

Foto Helle Øder Valebrokk

Julecocktail

(1 porsjon)

1/2 lime, saften
4 cl Jack Daniels Tennessee Honey
Is
8 cl Ginger Beer
Pynt med ingefærskive og limeskive

Shake eller rør limesaft, Jack Daniels Tennessee Honey og isbiter til væsken er iskald. Sil over i cocktailglass og topp med Ginger Beer. Rør forsiktig. Pynt med ingefærskive og limeskive.

Godt Drikke kommer tilbake med anmeldelse av Jack Daniel’s Tennessee Honey

Foto Helle Øder Valebrokk

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.