Julegavene på Vinmonopolet.

julegavevinVinmonopolet har et fantastisk utvalg, Og her er noen forslag på hva man kan gi i gaver. Alle til under tohundre kroner.

La oss begynne med de røde vinene.

b_muga_reservaFørst ut, er Muga Reserva 2009 Fargen er vakker og dyp rød. Ikke en jeg vil ha på veggen, men veldig gjerne i glasset. Fint speil på glasset og en duft av mørke bær og vinkjeller med et passelig strøk av eikefat. Alt dette er jo vel og bra. Men, det er jo smaken alt kommer an på. Og den lever opp til forventningene. Den første munnfullen føles fyldig og behagelig. Og som i duften, kjenner man de mørke bærene i smaken. En flott balanse mellom syre og sødme.  Også er det noe i bakgrunnen av smaksbildet som jeg ikke helt klarer å definere. Krydder kanskje? Uansett er det en varm og behagelig opplevelse. Jeg er sikker på at denne vinen vil fortsette å utvikle seg de neste fem, seks årene.

Jeg må innrømme at jeg falt totalt for denne vinen. I forhold til pris, er den en riktig høydare..

Muga Reserva 2008/2009 til 199,90- Varenummer:3098901 Land/distrikt: Spania, Rioja

Pinnevin Riserva stemningsbildeMotepulciano d’Abruzzo Riserva 2010. Den såkalte pinnevinen. Jeg har omtalt den tidligere og den gang irriterte det meg at pressemeldingen hadde rett i omtalen av vinen. Og det gjør den ennå. Uansett, etter smakningen av ”pinnevinen” Motepulciano d’Abruzzo Riserva 2010, Cantina Zaccagnini så sitter man igjen med en følelse av å ha hatt en god opplevelse.

Fargen er dypt rød, duften er tidlig høst, med mørke bær, litt frukt og kanskje litt krydder. Smaken er preget av duftene, med litt eik, de mørkebærene og frukten. Syre og sødme er veldig bra balansert og gir en fin følelse mot ganen. Ettersmaken kunne for min del vært litt lenger, men en absolutt flott smak. Vinen er virkelig gjennomført fra A til Å,

Varenr 117601 Motepulciano d’Abruzzo Riserva 2010, Cantina Zaccagnini til kr 179,90,

Monteraponi Badia a San Michele Chianti Classico 2010Vi fortsetter med en italiener. Først ut er Monteraponi Badia a San Michele.

Fargen er vakkert dypt rød, en fruktig fin duft. Vinen har en god balanse mellom syre og sødme, uten at syren blir for dominerende. Smaker av bær og frukt. En utmerket avslutning selv om jeg skulle ønske den var litt lenger. En vin som passer godt til pasta og lam. Jo, en vin som passer godt ned i handlekurven.

Monteraponi Badia a San Michele Chianti Classico 2010. Toscana. Varenr. 780101. Pris 145 kroner.

Til slutt, en aldri så liten franskmann. En løp og kjøp vin. Som de andre har den en nydelig, dyp farge, En god duft av frukt og bær. En fruktig smak, bra syre og ligger nydelig i munnen. En helt ok avslutning med en fin ettersmak. Hvilken vin det er?

Sarabande Faugères 2011 med varenr. 651801 til 169,90.
Hvitvin

Av hvitvin så vil jeg begynne med en fra Tysklands beste vingård. Den kommer fra Oberhausen i vindistriktet Nahe.

På Vinmonopolet finnes det bare noen få viner fra Dönnhoff.  Den første er

Dönnhoff Riesling Trocken 2012

doenhoff_paketDen har en fin, gulgrønn farge. Dufter av frukt og kanskje litt sitrus.  Den har en veldig fint balansert syre, en nydelig fruktig smak. En god lang, ettersmak.

Vinen kan drikkes nå, men, jeg tror den kan lagres ennå noen år og utvikle se ennå mer. Prisen er overkommelige 114 kroner og er et veldig godt kjøp.

Jeg ville bruke den til fet fisk. Og hvorfor ikke til lutefisk? En helt klar innertier der.

Dönnhoff Riesling 2012, Varenummer:2031401 kr 114

Dönnhoff Riesling Trocken 2009

Denne har den samme fine gulgrønne fargen som den forrige rieslingen. En nydelige, fruktig duft, samt den lille duften av vinkjeller.  Smaken føles fyldig, med en syre som er nesten perfekt balansert av restsødmen. En lang ettersmak med en anelse mineralsk smak? Dette er også et kupp til 114 kroner. Og den skal drikkes nå.

Pflüger Pfluger_Durkheimer Rieslin copy Michelsberg Riesling trocken 2012,

En av min favoritt rieslinger kommer fra en av de aller beste vinmarkene i Bad Dürkheim og Tyskland Vinen er blant Pflügers toppviner og den havnet sågar sammen med to av produsentens andre viner på lista over Tysklands hundre beste rieslinger i 2012. Og det sier ikke så litt.

Pflüger Michelsberg Riesling trocken 2012 dufter intenst av moden frukt som epler og gul steinfrukt som fersken og aprikoser, blomster og en tydelig mineralitet. Vinen har en saftig og frisk munnfølelse, og smaker av sunn bærfrukt og mineraler med elegante overtoner av blomster. Pflüger Michelsberg Riesling trocken 2012 er tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg til en pris på 179,90 kroner.

Kloster Eberbach Hattenheimer Engelmannsberg Riesling Kabinett 2011 fra Rheingau I Tyskland, er en vin jeg bare må ha med. Vinen er strågul med duft av sommer og vinkjeller. Som smaker av sol og frukt. Lenge etter at man har svelget den siste dråpen. Sånn vin er Kloster Eberbach Steinberger Riesling Kabinett. Problemet er å åpne en flaske en vanlig hverdagskveld, i alle fall om man ikke er flere og skal på arbeide neste morgen. Den er så lett og ta et glass til… og et til og…

Varenummer:566401 og koster 129,90
I morgen kommer Godt Drikke med forslagene på musserende vin samt noen hvitvin til nyttår.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.