Julebobler til en billig penge.

Abbazia di San Gaudenzio er et gammelt kloster som ligger i Santo Stefano Belbo, en liten by mellom Langhe Monferrato og Roero i Piemonte i Nord-Italia. Vingården har vært eid av Santerofamilien siden 1848 og drives i dag av 4. og 5. generasjon.

Selve vinproduksjonsanlegget er bygget rundt klosteret som har fundamenter fra et gammelt romersk tempel. Abbazia eier ca. 60 hektar vinmarker og i tillegg til å lage de historiske og mest kjente vinene fra regionen – Moscato, Nebbiolo og Barbera – er Abbazia også den eneste produsenten i Italia som får lov til å lage Prosecco DOC utenfor DOC-området i Veneto.

Abbazia Nissebobler. Italia. Pris kr. 129,90 Poeng: 80/100 Importør: Strøm AS

En spumante, laget med charmat-metoden, der sekundærgjæring, altså den som gir boblene, foregår i enorme rustfrie ståltanker hvor vin gjærer under trykk. Chardonnay 25%, Pinot Grigio 25%, Glera 50%, lys strågul farge. Bra skum. Duft av epler, sitrus  med små hint av kjeks. Frisk og fruktig på smak. God syre og sødme. Lever opp til duften med sine epler, blomster og sitrus. Bra ettersmak. Denne vinen er skapt til julekos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.