Snart er det «Juletrefest for voksne». Det braker løs den 11.11 klokka 12.00 og de første listene med vin som man kan smake, har kommet. Og aller først er Plus Vini med godeste Andy Douglas.

Listen kan du laste ned her.

Det er fler godbiter jeg gleder meg til å smake fra Andys portefølje. Først og fremst vinene fra Maximin Grünhaus- de har gitt meg masser av glede tidligere. Som denne:

Maximin Riesling 2021. Tyskland, Mosel. Pris 177,90 Poeng 88/100 Importør: Plus Vini AS

Lys gul med et svakt grønt skjær. Duft av epler, sitrus med hint av blomster. Frisk og fruktig smak. Lever opp til duften. Meget bra balansert. God ettersmak. Passer til reker og andre skalldyr og kos.  Meget bra kjøp. Finnes også på bag in box. En vin som passer grillet laks og annen sjømat. Dette er en ekte løp og kjøp vin.

Men det er mer fra Plus Vini som jeg gleder meg til. Giacosa Fratelli fra Piemonte med sine barolo og barberesco vin, er alltid en god opplevelse.

Giacosa Fratelli Barbaresco Basarin 2018. Italia, Piemonte, Barbaresco. Pris kr. 374,90 Poeng 90/100. Importør: Plus Vini as

Nebbiolo. Rubinrød på fargen med et lite brunt skjær. God duft av kirsebær, modne  plommer og bitte litt blomst. Rund med en herlig fylde på smak. Fruktig og frisk. Meget bra balansert syre og sødme. Bra med tannin. God, litt tørr ettersmak. Passet bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

I tiden opp mot festivalen vil Godt Drikke publisere listene med vin som presenteres på festivalen den 15. april. Kort tid før festivalen, mailer jeg katalogen til de som har kjøpt billett.

Billetter kan du kjøpe her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.