Historisk Cognacsmaking i Bergen lørdag 17 Oktober.

Like sikkert som at julekvelden snart kommer brått på kjærringa, arrangeres i morgen årets cognacsmaking i Bergen. CognacExpo er Skandinavias største cognac-messe for private entusiaster og fagfolk.

Dette er en stor arena for læring, smaking og meningsutvekslinger. I år samles flere hundre entusiaster på Radisson Blu Royal Hotel mellom kl. 13:00 og 20:00, for å møte personene bak verdens cognacmerker – det være seg den franske kjellermester eller Chateau-eieren.

I tillegg til messen hvor de besøkende kan gå fra bord til bord for å smake og lære, avholdes også «Masterclasses» hvor deltageren kan fordype seg i et cognachus eller et tema.

En av de mest attraktive begivenhetene i år vil være smakingen av Bache-Gabrielsen sine museale produkter. Kjellermester Jean-Philippe Bergier og 4. generasjons huseier Hervé Bache-Gabrielsen, presenterer 4 cognacer med historisk sus. Den eldste kan nesten skilte med like lang levetid som Buekorpset har eksitert i Bergen. Druene som Cognacen er laget av ble høstet omkring året 1865. Det er hundre og femti år siden det! Den yngste cognacen som skal smakes på er fra 1931. Gjennomsnittsalder på de 4 cognacer er 117 år.

Trolig har det aldri i Bergen, Norge eller i Nord-Europa vært arrangert en smaking med tilsvarende antikvariske sus. 4 generasjons cognachuseier Hervé Bache-Gabrielsen er takknemlig for at private cognacsamleres bidrag til å kunne gjennomføre presentasjonen.

Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelUkens Øl.
Vidar Pedersen
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.