Hva skjer når Norges eneste kvinnelige destillatør av cognac skaper en akevitt? Jo, man får Gullmunn.

Marthe Bøhn

Etter flere år i Cognac og arbeide hos  Braastad fikk Marthe Bøhn fagbrev som destillatør i 2007. Og det er ikke mange, om noen, som kan cognac  som henne. Og det er vel denne kunnskapen hun tok med seg til Oslo Hånverksdestilleri. Det var her hun med sine resept og valg av krydder og fat, skapte Gullmunn Juelakevitt første gang.

Akevitten har modnet i 13 måneder på bourbonfat og ettermodnet på cognacfat. Og den oppleves annerledes med mindre karve og mindre av det typisk vaniljepreget. Derimot så blir den spennende med muskatnøtt, stjerneanis og hint av kryddernellik.

Gullmunn Juleakevitt 2020. Norge, Oslo. Pris kr. 449,90

Laget av norsk potetsprit, krydder, urter, røtter. Lys gyllen på farge. En fantastisk duft av appelsin, muskat og med hint av kanel og vanilje. Smaken er behagelig mild, fine kryddertoner og bitte litt sødme. Lekker ettersmak. Noen kaller dette en feminin akevitt… vel, da har jeg fått frem den feminine siden i meg, for dette er min favoritt akevitt. Og ikke sleng den i fryseren men server den mellom 14-18 grader. Passer sammen med fet julemat.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.