Før jul i 2015, møttes den Nordnorske super gruppa Violet Road og Mack mikrobryggerier hverandre for å skape et øl sammen.

Det er et øl som skulle passe sammen med den nye plata til gruppa. Og det er ikke hvilken plate som helst. I følge bandet selv, er det gruppas beste utgivelse noen sinne.

– Vi er fan av øl og det passer jo bra til musikk, så da ideen om å lage et mikrobrygg kom opp, da måtte vi bare gjennomføre det, sa Halvard Rundberg fra Violet Road til avisen Itromsø før jul.

– Vi har en viss erfaring når det kommer til øl, så det har vi slått sammen og med det skal vi smake og lukte oss fram til drømmeølet.

good GirlsGood Girls.

Og luktet gjorde de. Og valget falt på Challenger som bitterhumle og wakatu og amarillo som aroma humle. Og øl ble det. En American Pale Ale. Med det velklingende navnet ”Good Girls.” Og navnet ligger det en forklaring bak.

– Det stammer fra en av fjorårets låter og er et navn vi følte falt naturlig. Det henvender seg både til gutter og jenter og er rampete, tøft og utfordrende. Det har musikk i bunnen, og det er en viktig del av filosofien på Mack. Vi håper og tror det vil fenge, sier Halvard Rundberg.

Og den 3. februar ble ølet lansert på mikrobryggeriet i Tromsø. Med masser av rock ala Violet Road.

Good Girls American Pale Ale er en positiv opplevelse. Med en disete gyllen farge, fint elfebenfarget skum.  Herlig duft av humle, malt og frukt. Smaken er virkelig rock and roll. Og nesten farlig hvor lett det er å drikke. Her er det både perfekt bitterhet, fine malttoner og den lille sitrussmaken som kreves. Om jeg skal være negativ, og det skal jeg jo, så kunne ettersmaken vært noe lenger. Om du er heldig kommer ølet i en bar eller butikk nær deg, for det holder 4,7% alkohol. Et bestemt ønske fra bandet.

Nevnte jeg at «In Town to Get You» slippes i dag? Akkurat som ølet er det et meget godt kjøp.

Annonse
Annonse

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.