På 1400-tallet fikk landsbyprestene i Pedrosa de Duero, i Ribera del Duero området i Burgos, flere vingårder som betaling for messer og bønner.

Over tid ble eiendommen en av landsbyens mest berømte vingårder. En vingård som lokalbefolkningen døpte med et navn direkte knyttet til opprinnelsen. Nemlig Pago de los Capellanes.
På 1800-tallet ble vingården til kirken delt mellom flere lokale familier. Mange år  senere kom Doroteo Rodero, for å ta seg av noen av disse vingårdene. I sin rolle som praktikantlege var Doroteo veldig godt likt i landsbyen. Men det var Doroteos sønn Paco og hans hustru Conchita Villa som egentlig skapte det morderne eventyret Pago de los Capellanes da de i 1996 overtok gården og begynte å kjøpe andre små eiendommer som hadde vært en del av den opprinnelige vingården. Filosofien bak prosjektet var enkel og klar, vinen skal gjenspeile tradisjoner, landskapet og historien de kommer fra. Samt en søken etter å kunne lage unike, komplekse viner med lang holdbarhet. Og temmelig kjapt havnet Pago de los Capellanes på Wine & Spirits magazine sin topp hundre liste over verdens beste vingårder.
I dag er tredje generasjon med å drifter gården, nemlig Paco og Conchitas datter Estefanía Rodero Villa

Pago de los Capellanes Crianza 2019. Spania, Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr 279,30 Poeng 91/100

Drua er Tempranillo. Dyp mørkerød farge. God duft av mørk frukt og små hint av fat og krydder. Smaken har en fin fylde, frisk med en riktig bra balanse mellom syre og sødme. Bra med tannin. God ettersmak. En vin til rødt kjøtt. Verd pengene og er et meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.