Ikke for så veldig lenge siden, trodde man at Tenuta Carretta var grunnlagt av kelterne.

Navnet hadde keltiske røtter da “car” betyr stein og den 80 hektar store eiendommen har

domina Careta

rikelig med kalksten. Men gården stammer ikke fra kelterne, derimot viser dokumenter fra Baldassare Molino middelalder arkiver at gården ble grunnlagt av «domina» Careta Constanzi 28 november 1467. En anselig alder det også. Og etterkommerne fra domina Careta dyrket og høstet landet i hele 350 år, frem til 1811 da moroa ble solgt av Marquis Damiano til greven Roero. Familien Roero hadde gården frem til 1932 da den ble gitt til Veglia familien for å dekke gammel gjeld. Dagens eiere kjøpte eiendommen 1985 og den berømte tekstilfamilien Miroglio har virkelig klart å gjenopprette den gamle gården og føre den tilbake til tidligere tiders storhet. Med noen helt fantastiske vin fra blant annet Barolo og vin laget på de berømte druene Nebbiolo og Barbera. Siden 2014 har markene rundt Tenuta Carreta vært på Unesco World Heritage Site

Carretta Cereja Langhe Rosato 2021. Italia , Piemonte , Langhe. Pris kr. 199,90 Poeng 88/100 Importør: Podium Wines AS

Druene er 85% nebbiolo, 15% barbera. Flott rosa farge. Duft av røde bær med fint hint av blomster. Frisk, fruktig smak. Fin fedme. Bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer best til kos.

Carretta Cayega Roero Arneis 2021. Italia , Piemonte , Roero. Pris kr. 214,90 Poeng 87/100 Importør: Podium Wines AS

Laget på Arneis. Gulgrønn farge. Dufter av pære med hint av fersken. Frisk på smak med en bra fedme. Lever opp til duften. Bra balansert. God ettersmak. En vin som fungerer fint sammen med lyst kjøtt og ikke minst er den bra til kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.