Bod. Forjas del Salnés  er en av de minste vingårdene  i Rías Baixas, men er svært så anerkjent  i Spania, Galicia. Vinhuset er kjent for sin produksjon av førsteklasses albariño-viner, en hvitvinsdrue som trives spesielt godt i dette området på grunn av det kjølige, maritime klimaet.

Men de produserer ikke bare hvitvin. Rød Rías Baixas har tradisjonelt kun vært for lokalt konsum, men Rodri brenner spesielt for de lokale rødvinsdruene og lager også en rekke rødviner, men i svært begrenset antall. I blant annet vinmarken Finca Genoveva har han tilgang til opp mot 180 år gamle vinstokker av Caiño Tinto.

Forjas del Salnés ble grunnlagt av vitikulturisten Rodrigo Méndez, bare kjent som Rodri i vinverdenen, som kommer fra en familie med dype røtter i vinindustrien i Galicia. Rodrigo har kombinert tradisjonelle metoder med moderne vinmakingsteknikker for å skape viner som både hedrer regionens vintradisjoner og samtidig bringer noe nytt til bordet.

Vinhuset fokuserer på bærekraftig vinproduksjon og minimal intervensjon i vinmarkene, noe som betyr at de bruker naturlige metoder for å opprettholde jordhelse og ønologi. orjas-del-Salnes-Goliardo-TintosDette resulterer i viner som uttrykker den unike terroiren fra Rías Baixas-regionen.

Forjas del Salnés Goliardo Tintos de Mar 2020. Spania, Galicia, Rias Baixas. Pris kr. 250,- Poeng: 88/100 Importør: Moestue Grape Selections AS

Druer er Espadeiro 10%, Loureiro 15%, Sousão 10%, Caíño Tinto (Borraçal) 65%. Dyp rød. Mørk frukt, røde bær, gode kryddertoner, en anelse floral og jord på duft. Herlig. Frisk, fruktig på smak med en fin fylde. Bra med tanniner. God, lang ettersmak. Til fisk og lyst kjøtt. Mye vin for pengene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.