Fratelli Berlucchi Casa delle Colonne Franciacorta Brut Noir 2016, et langt navn for en Spumante

En gang på 1880 tallet vandret den litt arrogante greven Ignazio de Terzi Lana rundt på eiendommene sine i Borgonato.

På den tiden var han kraftig inspirert av avismannen og reformatoren Cavours som kjempet for pressefrihet og reformasjon av landbruket. Siden greven ville inn i politikken, overlot han forvaltningen til Francesco Berlucchi. Og det er egentlig der historien begynner. For Francesco Berlucchi var en ung mann som den da 17 år gamle datteren til greven ble hodestups forelsket i. Og kjapt ble det giftemål og fem barn. Og det er barna til barna som skapte vingården i 1927. Og igjen var det barna, det vil si barna Francesco, Gabriella, Marcello, Roberto og Pia Donata som gjennomførte ideen om vingården «Fratelli Berlucchi.»

I dag så er vingården på 70 hektar og fortsatt så modnes og tappes vinene på familiegodset i Borgonato.

Fratelli Berlucchi Casa delle Colonne Franciacorta Brut Noir 2016. Italia, Lombardia, Franciacorta. Pris kr. 234,90 Poeng 88/100

En spennende spumante som er laget på Pinot Nero 10%, Chardonnay 90%. Gyllen med et grønt skjær på fargen. Klassiske dufter av sitrus, epler og kjeks. Frisk, fruktig med riktig bra fylde. Gode bobler som kiler i nesa om man stikker den for dypt ned i glasset. Riktig bra balansert med litt touch av sødme. Frisk, fruktig ettersmak. En vin som passer best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.