Folket har kåret årets sommerøl.

For en stund siden, skrev Godt Drikke om Dagbladet og ølakademiets sommerøltest. Testen besto av en fagjury og en ”folkejury”. Godt Drikke reagerte på at folkejuryen ikke fikk kaste terning og ikke kom det frem hva som var folkets favoritt.

Men, nå har folket talt.

Din Side har publisert resultatet til folkejuryen. Og det ble noe helt annet enn hva ”ekspertene” kom frem til. Der ekspertene fremhever Sundbytunet Solskinnspils, sier folket at den beste sommerølen er Mack Isbjørn. Det fascinerende er at ”ekspertene” ga den karakter til midt på treet. Og ikke nok med det, de sa at den var ødelagt da den smakte brent gummi.

Også kan man jo begynne å lure på hva de såkalte ekspertene egentlig drakk og hvorfor og hvem de lager testen for når forskjellen mellom folket og dem er så stor som den er. Unnskyldningen for ekspertene, er i følge Din Side, ” At «folk flest» liker et annet øl enn ekspertene, kan ha flere forklaringer, blant annet knyttet til kunnskapen man har og forventninger til ølen. Dette vil igjen påvirke smaksopplevelsen, har matforsker Margrethe Hersleth ved Nofima uttalt tidligere i forbindelse med en juleøltest.”

Bra nok?

Men er dette egentlig bra nok, når en av Norges største aviser publiserer den ultimate ”sommerøltesten” og den avviker så totalt fra ” folk flest”? Jeg mener nei. Ikke når testen er rettet mot Dagbladets vanlige lesere og ikke kun oss ølnerder. Løsningen for dagbla kunne kanskje være å la folkets dom være like tellende som de såkalte ekspertene.

Godt Drikkes artikkel om dagbla og ølet, kan du lese her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.