Det er fårikåltider og drikke er en viktig sak. Ikke minst akevitten.

Norsk lam er i verdensklasse og hver høst, nærmere bestemt den 29. september, feires fårikålens dag. Oppskriften er uhyre enkel: Stykker av lammekjøtt, hodekål i biter, sort, hel pepper og litt vann. Retten får så stå og godgjøre seg på kokeplaten til kjøttet er mørt – og potetene er kokt. Dette er også en rett som bare blir bedre og bedre når den varmes opp dag to eller tre.

Fårikål ble kåret som Norges nasjonalrett av Nitimen på 1970-tallet og for virkelig å få fart i sakene, ble Fårikålens dag innstiftet av Opplysningskontoret for kjøtt i 1997. Det skulle gå mange år før fårikålen fikk sin egen akevitt, men på Fårikålens dag i 2011 ble Norsk Fårikål Akevitt lansert. En jury bestående av medlemmer fra Norske Akevitters Venner, Fårikålens Venner samt «turbobudeia» Bodil Nordjore og ansatte fra grossisten Rosmersholm AS, kom i fellesskap fram til den rette fårikål-akevitten.

Norsk Fårikål Akevitt er et utmerket supplement til nasjonalretten og med et alkoholinnhold på 43 volumprosent er den spesielt tilpasset fårekjøttets gode smaker, samtidig som den er velegnet som avec.

Norsk Fårikål Akevitt er basert på norske tradisjonsvarer som potetsprit, karve og fatmodning på 500-liters brukte sherryfat. Aromaen er mild og behagelig og fatmodningen gir en elegant avrunding av akevitten samt et preg av vanilje.

Norsk Fårikål Akevitt er produsert av Agder Brenneri/Det Norske Brenneri for Palmer Group/Norsk Aquavit som også listefører akevittene Ankerdram Akevitt, Jeger Aquavit, Rosmersholm Pinnekjøtt Akevitt, Rosmersholm Skitt Fiske Aquavit, Rosmersholm Ribbe Aquavit, Nystemten Aquavit, Spekemat Aquavit, MS Nordstjernen Aquavit, Guovssahas Nordlyset Akevihtta og Birkebeiner Aquavit.

Vinmonopolnummer: 9381401 Pris Vinmonopol: NOK 419

Kilde: Pressemelding.

2 KOMMENTARER

    • Hei
      Det vet jeg ikke da jeg ikke har smakt den. Jeg er ikke spesiellt bra på å bedømme akevitt eller brennevin 🙂 Om det er noen med kunnskap om det samme, så får de gjerne skrive litt om akevitt, whiskey eller andre sprittyper 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.