En vinprodusent fra Abruzzo i Italia

Valle Reale er en vinprodusent fra Abruzzo i Italia. De produserer rødvin og hvitvin på druene Montepulciano og Trebbiano.

I motsetning til de fleste produsentene i området ligger vinmarkene til Valle Reale i fjellene hvor klimaet er kjøligere. Produsenten er sertifisert økoligisk og har også noen biodynamiske viner.

Eier Leonardo Pizzolo produsere  sine viner på Montepulciano og Trebbiano. Av de hundretalls vinprodusenter som har adresse i Abruzzo er Leonardo nesten alene i å produsere vin i dette område. All frukt høstes for hånd, og produseres etter tradisjonelle teknikker, der vinene ofte er spontangjæret med naturlig gjær. All vin fra 2013 er sertifisert økologisk eller biodynamisk.

Valle Reale Montepulciano d’Abruzzo 2021. Italia, Abruzzo, Montepulciano d’Abruzzo. Pris kr. 189,90 Poeng 88/100. Importør: Divini AS

Drua er Montepulciano. Fargen er mørkerød med et blått skjær. Duft av mørke bær, urter og det lille hintet av rått kjøtt. Meget bra fylde, frisk og lever opp til duften. Bra balansert syre og sødme. God ettersmak. En vin som fungerer riktig bra sammen med pasta med feite sauser. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.