Så er en Master Class på plass. Og det er ikke hvilken som helst Master Class. Det er nemlig med vingården Stefano Accordini fra Italia, Fumane, Veneto. (Påmelding i slutten av artikkelen.)

Vingårdens  historie begynner helt i begynnelsen av det tjuende århundre da  Gaetano Accordini kjøpte 5 hektar i Cà Bessole. Sammen med sønnen Stefano produserte de en Valpolicella-vin som de solgte lokalt. Fra 1970 driftet  Stefano alene fram til 1980 tallet da hans to sønner, Tiziano  og Daniele  fulgte i sin fars fotspor.  Med en solid utdannelse i bagasjen begynte et tungt arbeide med å forbedre kvalitet og ikke minst, modernisere produksjonen.

Parallelt eksperimenterte de seg frem til de beste drue-klonene på Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara. Noe som førte til at den alle første flasken Amarone Acinatico ble produsert i 1980 fra de eldste vinmarkene i Negrar.

I 1999 kjøpte familien 10 hektar i høytliggende Fumane for å produsere druer på «Monte Valpolicella» – Valpolicella-fjellet. Noe som ga en enda bedre kvalitet.

I dag er hele familien engasjert i driften av gården. inkludert Tizianos og Danieles koner Raffaella og Eleonora. I 2008 bygget de en ny vingård, da den gamle i Pedemonte ble for liten og fjerde generasjon kom til. Giacomo og Paolo, agronom og ønolog, ansvarlig for vinmarkene og kjelleren og Danieles sønn Marco, nyutdannet ønolog og agronom/produksjonsassistent. I prosessen er også ytterligere 5 hektar lagt til.

Produksjonen dekker i dag Valpolicella Classico DOC, Valpolicella Classico Ripasso DOC, Amarone della Valpolicella Classico DOCG, Recioto della Valpolicella Classico DOCG, Veneto Rosso IGT, Veneto Bianco IGT, Veneto Rosato IGT og Spumante IGT.

Master Class og påmelding.

Den som representerer familien på «Juletrefest for voksne» i Tromsø, er Tiziano Accordini. Han vil fortelle om vingård, vin ikke minst presentere blant annet vin Valpo, Ripasso, Amarone , Recioto. Og som det ikke er nok, så blir det også noen eldre årganger med Amarone. Master Classen er gratis for de som har billett til festivalen og begynner klokken 13.00 den 11.11 2023. Påmelding gjøres på mail til vidar@godtdrikke.net  . Som vanlig er det først til mølla da det er begrenset med plasser.

Billetter til festivalen kan du kjøpe her: https://tromsovin.hoopla.no/sales/event/3020820646

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.