Siden 2003 har svenske Blossa lansert en ny smak for hver vintersesong.

Under alle disse årene har flasken også fått et nytt unikt design, noe som har gjort årgangsgløggen til et samlerobjekt. All gløgg fra Blossa er basert på samme grunnoppskrift, med en utviklet krydderblanding som lagres i flere måneder før hver jul og på vin fra utvalgte europeiske vingårder.

Inspirasjon

Frem til 2010 hentet Blossa inspirasjon fra jul og nordisk vinter til årgangsvin, men siden 2011 har de sett ut i verden for ny inspirasjon. Blossas klassiske gløggkrydder har siden blitt blandet med nye smaker fra alle verdenshjørner. De siste årene har de blant annet besøkt India, Marokko, Spania og Hawaii.

Blossa 22 New Orleans. Sverige. Pris kr. 169,90. Poeng 87/100 Importør: Arcus Wine Brands

En litt spesiell sak som kanskje ikke ligner så mye på den tradisjonelle gløggen fra Blossa. I år er inspirasjonen fra jazzens New Orleans. Og siden jeg er en eldre mann som er lettere skeptisk til det meste, ble det en glad overraskelse. Her er en litt underlig blanding av rom, passionsfrukt, lime, jordbær, blåbær og chili og alt mikset med klassiske gløggkrydder. Og det smakte overaskende bra. Jeg testet den både som kald med is og smakløse jordbær, noe som ikke helt falt meg på leppen, samt varm som tradisjonell gløgg. Og det var slettes ikke så dumt. Jeg ble rent ut sagt begeistret. Det på tross av at den ikke smakte som tradisjonell gløgg, men mer som noe helt nytt. Og hvem har sagt at man ikke kan utvide tradisjoner med noe utradisjonelt? Topp gløggen med rosiner og server i store kopper. Meget bra kjøp.

Forrige artikkelLuke nr. 11
Neste artikkelLuke nr. 12
Vidar Pedersen
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.