Murray Darling er Australias tredje største vinmarks region med sine 16000 hektar marker. Relativt flatt område som er tørt med lav fuktighet. Her produseres det en mengde viner med høy avkastning og begrenset steds typisert.

Duxton Vineyards er en stor aktør som ligger i den sørvestre delen av Murray Daling. De eier en mengde vinmarker som drives etter bærekraftige prinsipper som legger til rette for biomangfold og redusering av karbonavtrykket gjennom planting av dekkvekster, såkalt cover crops, bruk av økologisk kompost og teknikker som øker den mikrobiologiske aktiviteten. I tillegg plantes det ytterligere mer lokal vegetasjon som tar vare på den naturlige faunaen. Bruk av kjemikaler er uønsket . Petes Pure er utviklet av Pure Wine Co i samarbeid med Duxton Vineyards og har tatt navnet etter Pete som var en av de første vinmarksansvarlige som elsket vinmarkene og jobben sin.

(Kilde Autentico)

Pete’s Pure Sparkling Moscato. Australia, South E. Australia. Pris kr. 124,90 Poeng 84/100 Importør: Autentico AS

Drua er Moscato. Lys gulgrønn. Gode små perlende bobler. Duft av sitrus, søt fersken med gode hint av mer eksotisk frukt. Smaken er preget av en god sødme men med en riktig god fruktighet. Lever opp til duften med sin fersken og sitrus. Perfekt balansert sødme. God ettersmak. Denne vinen holder bare 6 % alkohol og fungerer glimrende til ost og gjerne til fruktdessert. Med andre ord, en pet nat som kler sommerens gode opplevelser. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.