Hva skjer når en fransk eksentriker lager vin? Enten blir det katastrofe eller så blir det helt genialt. Og heldigvis for alle vinelskere så blir vinene til Daniel-Etienne Defaix helt geniale.

I Norge har han suksess med sin Chablis-vin laget på gamle vinstokker, eller som man sier i Chablis, vieilles vignes.

«Når det kommer til vin er «terroir» og frukt det primære for meg. Jeg vil ikke utfordre naturen, alt skal være ekte og naturlig. Vinene mine får ikke noen form for makeup, verken i form av eikelagring eller andre fiksfakserier. Jeg har valgt min stil, og kommer aldri til å forandre på det, fortale Daniel-Etienne Defaix til Ulf Dalheim i avisen Adressa for en del år siden.

Og det er blant annet dette som gjør ham så genial. Samt at han kjenner sin historie og tradisjoner. Daniel-Etienne Defaix er 14. generasjon av vinskapere. Og det var ikke alltid så lett for Daniel-Etienne Defaix og gå sine egne veier. Blant annet ville ikke hans far være med på hans ideer. Han mente de var umulige og at han ikke kunne overleve på det. Så Daniel-Etienne Defaix måtte gå til banken og låne penger for å kjøpe sine egne vinmarker. Etter seks år, hadde han betalt tilbake pengene til banken og Paul Bocuse bestilte vinene hans til sin stjernerestaurant. Hans far innrømmet etter 15 år at ideene til Daniel-Etienne Defaix hadde noe for seg, så i dag har Daniel-Etienne Defaix 26 hektar vinmark og lager fantastisk vin.

Kilde: Ulf Dalheim

Daniel-Etienne Defaix Chablis Vieilles Vignes 2020. Frankrike, Burgund, Chablis. Pris kr. 299,- Poeng: 91/100 Importør: Moestue Grape Selections AS

Drua er Chardonnay. Fin gulgyllen farge med et lite grønt skjær. Veldig bra duft av sitrus, gule epler og våt skifer. Smaken er fruktig, frisk og fyldig. Perfekt syre. En lang, fruktig ettersmak. Jeg smakte vinen sammen med grillet kylling. En drøm av en opplevelse. Meget bra kjøp!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.