Noe av det morsomste med å skrive om vin, er muligheten til å smake vin som ikke finnes i Norge. Få helt nye opplevelser. Både gode og dårlige.

En god opplevelse, var en digital smaking med Costa Arénte. Vingården ligger i hjertet av Valpolicella i Italia, ca 13 km nord for Verona.

 Historien til Costa Arènte begynte på midten av 90-tallet da en lokal entreprenør investerte i eiendommen ved å plante nye vingårder og renovere gårdsbygningene. Under renoveringen ble det funnet et kors som ble logoen til Costa Arènte-etikettene.

Riktig fart på foretaget ble det da Costa Arènte ble kjøpt i 2015 av Tenute di Genagricola. Noe av filosofien deres, var å dyrke vin av lokale druer blant annet Turbiana, kanskje bedre kjent som Trebbiano di Lugana og som vokser rundt Gardasjøen. De dyrker også Corvinone, Corvina, Rondinella og Molinara.

Foruten om oliventrær og skog, består gården av 17 hektar vin mark. Driftet av ønologen Giovanni Casati samt Riccardo Cotarella.

Molinara Spumante Rosè 2021 Poeng 86/100

Laget med Charmat metoden. Drua er Molinara. Lys rosa på fargen. Fine bobler. Duft av røde bær med hint av urter og blomster. Frisk og fruktig på smak. Samme røde bærene som i duften. Meget bra balansert syre og sødme. En lang og frisk ettersmak. Glimrende til aperitiff.

Valpolicella Valpantena Superiore DOC 2020 Poeng 88/100

Corvina, Corvinone, Rondinella. Fargen er mørkerød. Duft av modne kirsebær, tre og hint av tobakk. Smaken er fyldig og frisk med en god munnfølelse. Lever fint opp til duften. Godt balansert syre og sødme . Bra tannin. En lang, god ettersmak. Passer til vilt eller storfe.

Valpolicella Ripasso DOC 2019 Poeng 90/100

Corvina, Corvinone, Rondinella, Dyp rød på farge. Bra duft av mørke bær, kirsebær med hint av tørket frukt og urter. Smaken har god fylde, fruktig og frisk. Meget bra balansert syre og sødme. Mild tannin. En lang og tørr ettersmak. En vin til kos, men kan også brukes sammen med storvilt.

Amarone Valpolicella Valpantena DOCG 2017 Poeng 90/100

Druene er Rondinella, Corvina, Corvinone. Fin mørkerød farge. Duften har mørke bær og rått kjøtt. Hint av urter og sjokolade. Smaken er fyldig, frisk og kraftfull med virkelig god munnfølelse. En vin som lever opp til duften med sine mørke bær, urter og sjokolade. Fin tannin og en virkelig balansert syre og sødme. En lang og fin ettersmak. Passer perfekt til vilt. Kan lagres de neste ti-tolv årene.

Amarone DOCG Riserva 2016, Poeng 89/100

Druene er Rondinella 20%, Corvina 80%. Mørkerød på farge. Duft av kirsebær, nøtter og fine hint av tre. En god, frisk fylde på smak. Konsentrert med en lett elegant sødme. Perfekt syre og sødme med en lett tannin. En lang og god ettersmak. Vinen er perfekt til vilt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.