Designbyrået Tank i Tromsø og Mack Ølbryggeri mottok tirsdag Norges gjeveste designpris for Mack sin Smak-serien. De ble tildelt Merket for god design under Designdagen i Oslo.

Det var ikke småtrier som juryen begrunnet årets valg med.

”Dette er et helhetlig uttrykk preget av godt designmessig håndverk, spennende fargevalg og befriende fritt for klisjeer fra ølkategorien. Designere har brukt formspråk fra andre drikkevaretyper, og resultatet er nytt og skiller seg ut i ølhyllen. Etikettene er fine, særlig butikkøletikettene med hvit bakgrunn. Det å dra ned Mack-logoen i størrelse og vie plassen på etikettene til øltypenes navn og informasjon om brygget er et modig valg. Her ligger mye historie og relevant informasjon om øltypene, ifølge juryen. Dette gjør at selv ølnoviser vet hva de kjøper. Inntrykket er kjønnsnøytralt og åpner opp ølkategorien for en større målgruppe.”

Kristin Ballovarre fra Mack og Espen Eilertsen fra Tank
Kristin Ballovarre fra Mack og Espen Eilertsen fra Tank
En tung pris.

– Det er en tung hedersbetegnelse og det er veldig morsomt å ha fått gjort det med en stor lokal kunde som har vist raushet og sluppet oss inn i det innerste og latt oss være med. I tillegg er det veldig motiverende å jobbe med øl stående på arbeidspulten, sier Espen Eilertsen som står for designet på flaska til avisen ITromsø.

Designet Tank har gått for kan se rimelig enkelt ut ved første øyekast, men det ligger mer tanke bak.

– Det er ujålet for å få det mer ekte. Den generelle mattrenden nå er at folk leser hva som er inni et produkt og hva det er laget av. Vi har valgt å kjøre innholdsfortegnelsen på fremsiden. Det minner kanskje litt om den gamle resepten man fikk av legen. Dette er noe vi har utviklet med bryggerisjef Rune Lennart Andreassen og det samarbeidet har vært viktig for å finne det riktige uttrykke, fortsetter han.

Glad for samarbeidet.
Rune Lennart Andreassen på Mack mikrobryggeri. Foto: Marius Fiskum, Tank
Rune Lennart Andreassen på Mack mikrobryggeri.
Foto: Marius Fiskum, Tank

Også Bryggerimester Rune Lennart Andreassen er glad for samarbeidet med Tank.

– De har også vært inne og sett på produksjonsprosessen, luktet malt og humle og følt atmosfæren. Det synes jeg har fått utrykk i designet, sier bryggerimester Rune Lennart Andreassen.

– Jeg liker at designet utrykker håndverket.

Bryggerimester Rune Lennar Andreassen på Mack mener at god design er viktig. Smak-serien selger godt. Den samme serien er også på Vinmonopolet i en sterkere utgave.

Mack hadde allerede lang erfaring med mikrobrygg da bølgen av mikrobryggerier kom for flere år siden. Og mikrobryggeriet til Mack har vært viktig for utviklingen av Mack sin Smak-serie.

– Dette er en filtrert og moderat utgave som mange vil kunne like. Nå lanserer vi også en mer utfordrende serie med ufiltrert og upasteurisert øl. I første omgang kommer den på utvalgte utesteder i Tromsø, Bodø og Narvik. Deretter på flaske.

Dette er femte gangen Tank og Mack henter prisen for god design. Første gangen de fikk prisen, var for White Xmas.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.