Den gode smaken av Toscana.

pacinapeopleVingården Pacina ligger i Toscana, Italia. Opprinnelig var det et kloster som ble etablert sånn rundt regnet i år 900.

Fortsatt er gården fylt av skjønnhet, historie og energi fra det gamle klostret i følge folk som har besøkt gården. Og visstnok skal det være en av de vakreste plassene i hele Toscana og det sier jo ikke så litt.

Giovanna Tezzi og mannen Stefano Borsa tok over Pacina som oldefaren hennes kjøpte og etablerte. I dag dyrker de økologiske erter, farro, oliven og selvfølgelig druer. De har omtrent 12 hektar med vinmark og den viktigste druen er Sangiovese, samt noe Canaiolo, Cilegiolo, Syrah, Trebbiano og Malvasia. Pacina driver svært naturlig både i vinmark og i kjeller. Nest inntil uten moderne teknologi i det heletatt.

Siden mitt begrensede motto er at det kun finnes to typer vin, de man liker og de man ikke liker, så havner vinene deres så absolutt i kategori ett. De er kraftige og rike, samtidig friske og fruktige. Og på mange måter er de Toscana. Iallfall det jeg opplever med Toscana.

Pacina Il Secondo 2012 86p

Fargen er vakkert dypt rød. Duften er først og fremst blomster, men et godt innslag av moreller og bær. Smaken er en opplevelse. Først og fremst av solbær som balanseres av en fantastisk syre. Vinen oppleves saftig med en virkelig god ettersmak.

Pacina IGT Toscana 2010. 89p

En herlig duft av lær og krydder. Smak av mørk frukt, kirsebær og nydelig hint av fat. Har en god balansert syre. Denne vinen ville jeg nok dekantere før servering. Mener også at den kan lagres i 10-12 år til. Virkelig bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.