Cascina Corte holder til i Piemonte og lager spennende vin

Cascina Corte ligger på toppen av San Luigi åsen med utsikt over byen Dogliani.

Alessandro Barosi og hans kone Amalia Bataglia kjøpte gården 2001, en liten perle på 6,5 hektar som hadde gått under radaren for de fleste i området. Godt skjermet fra øvrige vinprodusenter har vinmarkene blitt skånet for påvirkning av sprøytemidler, og dolcetto-stokkene plantet på 1950 og 60-tallet har fått vokst seg solide og robuste med dype røtter. Så det er kanskje ikke så rart at alle vinene til Cascina Corte er sertifisert økologisk, og eiendommen drives også med innslag av biodynamiske metoder. Det har blitt plantet frukttrær, grønnsaker og urter på eiendommen i tillegg til de eldgamle oliventrærne som allerede fantes der. Dette bidrar til en naturlig balanse, og øker den mikrobiologiske aktiviteten i jorden som gir sunne planter med topp fruktkvalitet. I tillegg til Dolcetto, har Sandro plantet 1,5 hektar med Nebbiolo og Barbera i jordsmonn som er best egnet for disse druene.

Idag regnes Cascina Corte som en av Doglianis beste produsenter og har i mange år vært fremtredende for naturvinprodusentene i Piemonte

Cascina Corte Dogliani 2018. Italia, Piemonte, Dogliani. Pris kr. 269,90 Poeng 89/100 Importør: Autentico AS

Drua er Dolcetto, mørkerød farge. Meget god duft av kirsebær, krydder og med små hint av blomster. Frisk og fyldig på smak som lever fint opp til duften med sine bær og krydder. God syre og sødme. Bra tannin. God ettersmak. En vin til lam og pasta. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.