Bobler til 17. mai og annen musserende vin.

90x150cm-norsk-flagg”17 mai er vi så glad i”, sang vi i min barndom da alle måtte gå i tog, rope hurra og vifte med flagget. Og man fikk løpe sekkeløp og eggeløp og spise is og pølser og drikke brus.

Jeg behøver vel ikke å fortelle at dette er fra en tid da brus, pølser og is var festmat for barn og ikke hverdagskosten.Uansett, jeg er fortsatt glad i pølser, is og brusende bobler fra musserende vin. Og nå er vi ved kjernen. Hvilke musserende vin kan man drikke til min barndoms festmat 17. Mai? Her er noen forslag.

Champagne

Mansard Brut

Mansard_Carte-blanche-250x300Mansard-familien, som har laget Champagne i fire generasjoner, har sin base midt i sentrum av Epernay. Mansard Brut er laget på 45 prosent Pinot Meunier, 30 prosent Chardonnay og 25 prosent Pinot Noir. Den dufter av ferskt bakverk, sitrus, epler og mineraler, og smaker av modne grønne epler, sitrus, mineraler og blomster. Mansard Premier Cru består av 70 prosent Pinot Noir og 30 prosent Chardonnay. Den dufter av brøddeig, sitrus, epler og blomster, og på smak finner vi modne røde epler, sitrus, blomster og brød. Et godt kjøp.

Cava

Av og til så ramler man over en vin som gjør at man ikke har lyst til å bare smake, Maria casanovasmen virkelig nyte glass etter glass. Men, selvfølgelig gjør man ikke det. Bare i blant. Maria Casanovas Pinot Noir Brut Nature er en sånn vin. Og det er ikke det minste rart at vinen har fått på tidligere årganger hele 92 poeng i The wine advocate.

Maria Casanovas Pinot Noir Brut Nature kommer fra det berømte vinhuset Maria Casanovas. Den er laget på hovedsakelig Pinot Noir og og en liten prosentandel Chardonnay. Cavaen presenterer seg med en vakker kirsebærfarge og en nydelig rosa topp som en krone av nytelse.

Kan man si at en duft er sexy? Denne er med sine delikate aromaer av rød, saftig frukt. Hint av balsamico og blomster i bakgrunnen. Smaken lever virkelig opp til duften. Fin og elegant med en passasje som er tørr og fruktig. Så kommer en opplevelse som man bare kan oppleve i verdens beste bakerier . (Nei det er ikke en kake jeg forteller om) En perfekt sødme med den fine balsamicoen som speilet seg i duften. Avslutningen er nest inntil perfekt med sin lengde og sødme. En elegant rosé cava som er tørr , men friskt og temmelig kompleks. Det rekker ikke med en løp og kjøp her- ta to bare for sikkerhet skyld.

I morgen mer musserende vin til 17. Mai og alle andre dager.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.