Jeg vet ikke riktig hvorfor så mange spiser blåskjell om sommeren. Tross alt er blåskjellene best i perioden slutten av september frem til mars. Grunnen kan være at blåskjell trives best i temperaturer mellom 8 og 10 grader.

Min favoritt oppskrift er en belgisk variant av blåskjell, Moules frites.  Kanskje på grunn av at jeg spiste Moules frites første gangen i Somme da jeg var en ung mann og reiste rundt med noen gode venner og smakte retten aller første gangen- med andre ord ren nostalgi. Nå skal de sies at jeg har spist Moules frites et utall ganger i løpet av årene og har vært like begeistret som første gangen.

Moules frites er enkel å tilberede. Man behøver bare noen gode venner og en timestid.

Blåskjell.

Ingredienser til 4 personer.

4 nett blåskjell
sjalottløk
hvitløk
fersk bladpersille.
4 dl hvitvin
smør

Aïoli

8 ss majones
2 ts dijonsennep
2 ts sitronsaft
2 fedd hvitløk

Enkle potetbåter

12 stk poteter
olje
4 timiankvister
8 fedd hvitløk
salt og pepper

Framgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Kutt potet i båter, vend i litt matolje, hvitløk og timian. Legg potetbåtene på stekebrett. Ha på salt og pepper etter egen smak. Stek i 20-30 minutter til potetene er møre.

Tilberede blåskjellene

Skyll blåskjellene i kaldt vann og grovkutt sjalottløk, hvitløk og persille. Varm smør og surr sjalottløk og hvitløk i noen sekunder.
Ha i blåskjell og hvitvin. Dekk til med lokk og damp i ett minutt eller til blåskjellene har åpnet seg. Husk nå å kaste blåskjellene som ikke åpner seg.
Vend inn hakket persille og server!

Hva er vel blåskjell uten vin? Jeg velger meg en bag in box med riesling. Dels til blåskjellene, dels til å bare nytes.

BattenfeldSpanier Riesling Trocken 2023. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 494,90 Poeng 87/100. Importør: Record Vinimport AS

Ny årgang. Druen er Riesling. Fin gulgrønn farge. Frisk duft av grønne epler, sitrus og blomster. God munnfølelse og friskhet på smak. Lever opp til duften med epler, sitrus og blomster. God balanse mellom syre og sødme. En lang, elegant ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt og fet fisk. En ekte løp og kjøp vin

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.