Azienda Aurelio Settimo ble grunnlagt 1943 av foreldrene til Aurelio Settimo. Gården ligger i den lille landsbyen Frazione Annunziata i Piemonte. Nærmere bestemt i La Morra som er en av de fem orginale Barolo kommunene.

I begynnelsen hadde de et blandet jordbruk med noe druedyrking men på slutten av 1950 tallet, begynte Aurelios far å tappe litt vin under etiketten Settimo Domenico. Og det var først da Aurelio forsto hvor fantastisk land de var i besittelse av. Og da hans far Domenico døde 1962, gikk Aurelio «all in» og satset alt på vin. Vinmarkene ble utvidet og etiketten Aurelio Settimo ble introdusert. Og man kan vel trygt si det var en suksess. Da Aurelio gikk bort i 2007, har produksjon og salg blitt håndtert av hans datter Tiziana. Og hun har alle forutsetninger for å klare driften av den 7 hektar store gården, en gård hun har arbeidet på siden hun var en neve stor.

Filosofien er imidlertid den samme: å fokusere på kvalitet og følge tradisjonen. Derfor lager hun vinene sine på den tradisjonelle Barolo-måten, ved å bruke store fat og ingen ny eik eller tre for modning. Og hun skaper kanskje noe av det beste fra Barolo.

Aurelio Settimo Barolo 2011. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 398,- Poeng 92/100

Drua er Nebbiolo. Flott mørkerød farge med et bitte lite oransje skjær i toppen. Meget bra duft av modne kirsebær og plommer. Et fint hint av fioler. Smaken har en god fylde, rund og bløt. Lever opp til duften med sine bær. Perfekt balansert syre og mild tannin. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til storvilt. Meget bra kjøp!!

 

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.