En av importørene jeg alltid gleder meg til skal komme på festival i Tromsø, er Andy Douglas med vinfirma Plus Vini.

Andy har alltid med seg en del spennende vin. Et lite utvalg av de vinene han har med seg, er de som beskrives under. Dette er vin som kan smakes på festivalen og som jeg har smakt tidligere. Husk nå på at det er tidligere anmeldelser.

Giacosa Fratelli

Jeg er temmelig svak for vin fra vingården Giacosa Fratelli. Først og fremst for at vinene holder en høy klasse, men også for at vinene gjenspeiler distriktet der de kommer fra.

Giacosa Fratelli Barbaresco Basarin 2018. Italia, Piemonte, Barbaresco. Pris kr. 315,40 Poeng 90/100

Nebbiolo. Rubinrød på fargen med et lite brunt skjær. God duft av kirsebær, modne  plommer og bitte litt blomst. Rund med en herlig fylde på smak. Fruktig og frisk. Meget bra balansert syre og sødme. Bra med tannin. God, litt tørr ettersmak. Passet bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2015. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 359,90 Poeng 89/100

Drua er Nebbiolo. Fin rød farge med et brunt skjær. Duft av mørke bær og hint av fat. Meget god fylde smak. Rund og behagelig i munnen.  Samme bær på smaken som i duften. Lett syre. Bra tannin. God, tørr ettersmak. Passer veldig bra sammen med lam. Meget bra kjøp!

Maximin Grünhaus

Jeg slutter aldri å fasinere meg over Maximin Grünhaus i Mosel. Dels for at de lager klassiske, men svært så spennende moselvin. Men også for at de er fornyende og ærlige i måten å lage vin på.

Maximin Grünhaus Bruderberg Kabinett Riesling 2020. Tyskland, Mosel.  Pris kr. 299,90 Poeng 92/100

Drua er Riesling. Lys gul med et grønt skjær. Lekker, litt intens, duft av sitrus og fersken. Veldig god fruktig fylde på smak med samme frukt som i duften. Perfekt syre som balanserer sødmen.  En lang og god ettersmak. En klassisk Riesling fra Mosel som passer glimrende til ost. Kan trygt spares de neste 12-13 årene. Meget bra kjøp!

Maximin Grünhaus Riesling Sekt Brut 2018. Tyskland, Mosel. Pris kr. 299,90 Poeng 89/100

Drua er Riesling. Gulgrønn farge. Fine små bobler. Bra duft av sitrus, epler og små hint av fersken. Smaken er fruktig og frisk. Bra, kremet fylde. Balansert syre og sødme. Lever til fulle opp til frukten fra duften. Lang og god ettersmak. Passer best til lange samtaler og aperitiff, men går også fint sammen med lette retter med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Maximin Riesling 2021. Tyskland, Mosel. Pris 479,90 Poeng 87/100 (BiB 3 liter)

Lys gul med et svakt grønt skjær. Duft av epler, fersken med hint av blomster. Frisk og fruktig smak. Meget bra balansert. Elegant ettersmak. Så langt er dette den beste riesling boksen til denne sommeren. Passer til reker og andre skalldyr og perfekt til en kveld på balkongen.  Meget bra kjøp.

Billetter til festivalen finner du her.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.