En av de beste søtsakene jeg vet, er amaretto. Og en av favorittene er Disaronno.

Opprinnelig kommer den fra den lille byen Saronno i Lombardia i Italia. En by som var mest kjent for sin mandelsjokolade, Amaretti di Saronno. Så når de begynte med salg av Amaretto di Saronno, altså amaretto fra Saronno, ble det selvfølgelig bråk. Derfor ble navnet til slutt Disaronno Originale. Det hevdes at oppskriften på Disaronno stammer fra 1525, men det tror jeg man skal ta med en stor klype salt.

Som alle kjente italienere, så er de selvfølgelig svake for mote og Haute couture. Så når designerhuset Versace får fingrene i en flaske, blir det noe helt spesielt. Motehuset er inspirert av seg selv, nemlig Versaces Home Collection. Noe som resulterte i en flaske drapert i lyseblått og gullmotiver.

Dette er andre året som Diaronno kommer med en ”limited edition” av Disaronno Amaretto og etter hva jeg forstår, så er dette noe de kommer til å fortsette med. Opplegget er en del av det FN støttete prosjektet » fashion for developement» og deler av overskuddet går til dette prosjektet i Afrika.

Foruten om det, så er det vel en billig måte å kunne gi en kjær person en ekte Versace i julegave. Også er det forbannet godt da.

Her er et par forslag på hvordan man kan drikke den. Den første oppskriften er tatt frem spesielt for dette designet og jeg har ikke smakt den selv.

Versace drink[1]Disaronno Versache Sour cocktail.
  • 2,5 cl Disaronno
  • 50 cl Vermouth
  • 50 cl lime juice

Shake alle ingrediensene sammen og hell over i et glass med knust is. Topp med en dash prosecco og Blue Caracao.

Amarena Fix.

Dette er en av mine favoritter.

  • 2 cl Disaronno,
  • 2 cl Dewar’s 12 ,
  • Amarena-Sour-300x200[8]3 cl sitron juice,
  • 1 eggehvite,
  • 3 kirsebær som er muddlet sammen med Ratafia kirsebærlikør

Muddle kirsebær med kirsebærlikør og litt syrup i en shaker. Putt alle ingrediensene oppi shakeren og riste hardt med isbiter. Sil over i et nedkjølt cocktailglass. Garner med et cocktailbær eller kirsebær.

Kilde. Pressemelding.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.