Absolut Vodka meets Andy Warhol.

Absolut-2_0«I love the bottle, I want to do something…» sa Andy Warhol om Absolut Vodka flasken.

Tradisjonen tro, kommer Absolut med sin ”limited edition”. I år som en hyllest til den amerikanske pop-art kunstneren Andy Warhol, som døde for 27 år siden. Så nå i oktober presenteres ”The Andy Warhol Edition” som er prydet med Warhols opprinnelige Absolut maleri. Den ser ved første øyekast svart ut, men er gjennomsiktig som den vanlige flasken, men med blå, rosa og gule detaljer. Det er en replika av Andy Warhols opprinnelige Absolut Warhol maleri.

Absolut-13_0“Art is what you can get away with” – Andy Warhol

Andy Warhol er den ledende amerikanske kunstneren i det 20. århundre. Han utfordret verden til å se kunst annerledes. Så etter hans død i 1986, og ifølge hans testamente, ble stiftelsen The Andy Warhol Foundation grunnlagt i 1987. Og det er denne stiftelensen som styrer og vokter hans kunst.

Innbetaling stiftelsen mottar fra ulike konsesjonsprosjekter som blant annet Absolut limited edition, bidrar til stiftelsens legat. Og det er ikke småpenger de bidrar med. De gir nesten 250 millioner dollar i tilskudd og støtte til utvikling, presentasjon og dokumentasjon av moderne billedkunst. Og da spesielt arbeid som er eksperimentelt, underkjent eller som er ”utfordrende i naturen”.

FL 3_forum_download_mediumThe Andy Warhol Art Exchange by Absolut

I forbindelse med lanseringen av flasken presenterer Absolut flere spennende konsepter. Blant annet Andy Warhol Art Exchange by Absolut. Dette er verdens største kunstutvekslingsprogram hvor alle kan vise kreativitet med et eget kunstverk.

En heldig deltaker vil få et originalt verk av Andy Warhol. Det nettbaserte konseptet ruller i gang torsdag 2. oktober og kunstnere deltar ved å sende inn en digitalisert utgave av sitt kunstverk. Kunstneren vil motta et kunstverk i retur fra en annen deltaker ett eller annet sted i verden. Alle er vinnere i The Andy Warhol Art Exchange by Absolut. Noen heldige deltakere vil få kunstverk av store navn som Ryder Ripps, Taylor Mckimenseller eller noen av de andre kjente kunstnerne som deltar i utvekslingen. Det er til og med et originalt kunstverk av Andy Warhol som er inkludert i utvekslingen. Om du har noe å bidra med, finner du lenken til Andy Warhol Art Exchange, her. Allerede nå finnes det norske bidrag på siden. Nemlig fra billedkunstneren og grafisk designeren, Marius Watz.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.