Enrique Forner grunnla vinhuset Marqués de Cáceres 1970.

Han var en av drivkreftene for å bringe Rioja inn i den moderne vinverden. Enrique Forner tilegnet seg det meste av sin ekspertise i Frankrike, hovedsakelig i Haut-Médoc/Bordeaux. På slutten av 1960-tallet bestemte han seg for å reise til Rioja, og grunnla i 1970 Bodegas Marqués de Cáceres i Cenicero – Rioja Alta. Enrique tok med seg Emile Peynaud, en av de fremste ønologene i Bordeaux, og innførte fransk produksjonsteknikk. Dette medførte mindre eikepreg til fordel for viner med rik konsentrasjon og fruktaromaer. Etter Enriques bortgang i 2011 er det nå hans datter Cristina Forner Vives som styrer vinhuset.

Marqués de Cáceres analyserer druene daglig de siste ukene før innhøsting og håndplukker druene vinstokk for vinstokk. De bruker hovedsakelig franske eikefat (65%), og noe amerikansk. De er også kjent for sine hvite viner og for en ypperlig rosévin. På begynnelsen av 2000-tallet har de utvidet med produksjon av hvitvin i Rias Baixas og Rueda.

Marqués de Cáceres Gran Reserva 2008. Spania, Rioja, Pris kr. 299,90 Poeng 90/100

Druene er Tempranillo 85%, Graciano 7%, Garnacha 8%. Fargen er dypt rød med en god duft av  mørke bær og fint hint av fat. Smaken har en meget bra fylde, frisk og lever opp til duften med sine bær, moden frukt og en veldig godt balansert syre og sødme. Bra tannin.  Veldig bra ettersmak som varer og varer og.., En vin som vil gå veldig bra sammen med vilt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.