Familien Brunel har dyrket vin i det sydlige Rhône siden det 1700 århundre. Det var også på den tiden de kjøpte den første parsellen av biskopen i Avignon.

I 1954, ble Les Cailloux grunnlag av Lucien Brunel. Navnet på domenet kommer fra cailloux roulés, de store gyllene steinene i området. I 1971 overtok sønnen André Brunel. Selv om Les Cailloux var kjent som en god og pålitelig produsent, så var det André Brunel som tok Les Cailloux inn i eliteklassen av produsentene i Chateauneuf du Pape. Det var han som innførte den strenge kontrollen av dyrkingen av druene i vinmarken med mindre utbytte men med en fantastisk kvalitet. Han var den første i Chateauneuf du Pape som sådde gress mellom rekkene av vinstokker og fjernet all bruk av kjemikalier i vinmarkene. Samtidig så utstyrte han kjellerne med moderne utstyr.

Det var også André Brunel som føyde hovedparten av de 40 hektarene vinmark de eier i Côte du Rhône, de 30 hektarene i IGP Vaucluse Vins de Pays til de 20 hektarene i Chateauneuf du Pape. I dag er det sønnen Fabrice Brunel som driver gården.

Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape 2014. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Poeng 89/100

Druene er 65 % grenache, 20 % mourvèdre og 15 % syrah. En middel dyp rød farge. En bra duft av bringebær, kirsebær og hint av krydder og urter. Frisk og fyldig smak, bra syre og sødme. Lever bra opp til duften med hint av fat. God ettersmak.En veldig elegant vin på tross av at 2014 var et riktig dårlig år for Rhône vinene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.