For drøyt et år siden, smakte Godt Drikke seg gjennom noen viner fra vinfirma Dievole i Toscana.

Den gangen var jeg veldig begeistret for vinene og ga alle tre terningkast seks. Derfor var det med spenning at jeg smakte alle tre igjen. Og fortsatt er jeg forundret over kvalitet og opplevelse av vinene.

Dievole Le Due Arbie Chianti Superiore 2016. Italia, Toscana, Chianti. Pris kr. 152,90

Druene er  Sangiovese 80%, Merlot 20%. Mørkerød på fargen, fin duft av mørke bær med hint av eikefat. Smaken lever fint opp til duften. Bra fylde, mild tannin. Fin balanse mellom syre og sødme. God fruktig ettersmak. En vin som vil danse perfekt sammen med de fleste former av pasta. Meget bra kjøp.

Dievole Le Due Arbie Rosato 2017. Italia, Toscana. Pris kr. 152,90

En rosévin som er virkelig verd pengene. Laget på hundre prosent Sangiovese. Lys rosa på farge. Dufter av røde bær, anelse sitrus og bitte litt søt frukt. Fin frisk og fyldig smak. Bra frukt, meget bra balansert syre og sødme. Fin ettersmak. En vin som passer glimrende til lyst kjøtt eller lyse vårkvelder. Meget bra kjøp.

Dievole Le Due Arbie Bianco 2017. Italia, Toscana. Pris kr. 152,90

Vinen er laget på Sauvignon Blanc 10%, Trebbiano 60%, Chardonnay 10%, Malvasia 20%. Lys gul på farge. En ungdommelig duft med sitrus og små hint av urter. En frisk, fruktig smak. God munnfølelse med en lett sødme. Meget bra ettersmak. En vin som passer bra til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.