Ukens rimelige viner er alle på Bag in Box.

Vin som passer fint til vinerferien og som holder bra kvalitet. Og det er derfor en sjelden glede og kunne gi alle en sekser på terningen.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna 2017. Italia, Piemonte. Pris kr. 469,90

Drua er hundre prosent Barbera . Fin, dyp røde farge. God duft av bær og kirsebær. Smaken er fyldig med en veldig bra balansert syre og sødme. Bra ettersmak. En virkelig bra allround vin. Et virkelig godt kjøp.

Carussin Asinoi Barbera Piemonte 2017. Italia, Piemonte Pris kr. 465,-

Drua er hundre prosent Barbera. Den er klar rød på fargen. Duft av kirsebær og mørke bær samt noen hint av urter.  Smaken er ung, frisk og fruktig med hint av bær og urter. Bra balansert syre og sødme. En fin ettersmak. Passer bra sammen med enkle pastaretter. Meget bra kjøp

Faustino Tempranillo. Spania. Pris kr. 439,90

Drua Tempranillo og 15% merlot. Mørk rød farge. Duft av mørke bær og noe fat. Smaken lever fint opp til duften med sine mørke bær og fat. Bra balanse mellom syre og sødme. God ettersmak. Passer fint til lam eller bare som kos. Meget godt kjøp.

Rosévin.

Biokult Rosé Zweigelt 2017. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 310,- (2,25 l)

Jeg slutter aldri å forundre meg over kvaliteten på Biokult Rosé. For å travestere den svenske musikeren Peps Persson, så er dette «Hög standard.» Druen er hundre prosent Zweigelt. Fin rosa farge. Bra duft av røde bær med en anelse lime og blomster. Frisk og fruktig på smak. Lever opp til duften med bær, litt sitrus. Virkelig bra balansert sødme og syre. Lang og god ettersmak. Ekte kosevin selv om den fungerer glimrende til lyst kjøtt fra grillen. Løp og kjøp vin.

Hvitvin

Pflüger Riesling Trocken 2017. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 439,90

Gulgrønn farge. Lekker duft av epler, sitrus og sommer eng. Og smaken lever på lang vei opp til duften med sine epler, sitrus og blomster. Fin frisk smak. Godt balansert syre og sødme. Riktig lang ettersmak. En vin som går riktig fint sammen med kos og salat. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.