Ukens rimelige vin er en bag in box fra Barolo.

0

Ukens rimelige vin er en bag in box fra Azienda Agricola G.D. Vajra i Barolo.

Eventyret om Azienda Agricola G.D. Vajra startet egentlig i maidagene i 1968. Det var den gangen 15 år gamle Aldo Vajra ble plukket opp av pappa under studentdemonstrasjonene i Torino og ble sendt til besteforeldrene som drev med druedyrking i i Barolo.

Resultatet av besøket på besteforeldrenes gård var at Aldo ble totalt forelsket i landskapet og vinen. Så i 1972, arvet han gården etter besteforeldrene og flyttet til Barolo sammen med sin unge hustru. Problemet for Aldo, var at han var for ung til å få banklån men allikevel fikk han den fem hektar store eiendommen til å vokse. Og på grunn av ungdom og pengemangel har det alltid vært planlagt meget langsiktig. Så langsomt og metodisk har de bygget opp gården til dagens størrelse med nærmere 50 hektar vinmark i produksjon. Og fortsatt kjøper de opp vinmark… om de synes den er bra nok. En annen ting, er de var blant de første i Piemonte som la om til økologisk drift og alt høstes for hånd. I dag er det søskene Giuseppe, Francesca og broren Isidoro Vajra som drifter Azienda Agricola G.D. Vajra.

Vajra Langhe Rosso 2018. Italia, Piemonte, Langhe Pris kr. 535,10 (3 liter) Poeng 86/100

Druene er Nebbiolo 40%, Barbera 30%, Dolcetto 30%. Mørkerød på farge. Fin duft av mørke bær med hint av urter. Smaken har en veldig bra fylde, fruktig og frisk. Rund og bløt. Lever opp til duften med sine bær. Meget bra balansert. Bra tannin. Lang, litt tørr ettersmak. Lekkert. Passer til både lette retter fra grillen og perfekt til kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.