Dette er to viner som er variable hva angår mat og vil derfor være ypperlige til forrett og hovedrett.

Den første kommer fra Bodega Mustiguillo som i 2012 var på listen over de 100 beste produsentene i verden. Da var vingården ung – etablert i 1999 ikke langt unna den kaldeste byen i Spania. Til tross for de store temperaturforskjellene mellom dag og natt, ble det lagt stor vekt på å utvikle kvalitetsviner fra de unge vinrankene. Risky Grapes er et nytt prosjekt og består av to viner.

Nr. 109205
Risky Grapes la Traca Blanco (hvit)
Spania/Valencia/2019/13 prosent
Kr. 162,50 (bestilling)

Brukt fire druer som er dyrket 800 meter over havet – Merseguera, Viognier, Moscatell og Malvasia i forholdet 60/30/5/5. Gulgrønn. Markant blomsterduft, melne epler, drue, fedme, sitrus og mineraler. Smaken er fruktig med flere element fra duften. Frisk med balanserte syrer. Mer fedme. Lang finish. Til lyst kjøtt, fisk eller alene.

Nr. 131436
Cal Pla Mas d’en Compte Tinto (rød)
Spania/Catalonia/2015/15,5 prosent
Kr. 318,40 (bestilling)

Halvparten Garnatxa samt Cariñena og Cabernet Sauvignon. Modnet året på brukte fat. Dyp rød. God frukt – plomme – noe treverk og krydder. Smaken er fyldig med en del garvestoff som tar tak. Likevel en lett variant sett i forhold til den høye alkoholprosenten. Lett bitter i en lang ettersmak. Til alle typer rødt kjøtt

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.