Som de fleste har fått med seg, det er snart 17.mai.

I en serie på to, kommer de første anmeldelsene på bobler som er vel verd å nyte på nasjonaldagen. Felles for alle sammen, er at de holder en bra kvalitet.

Clos Lentiscus Blanc de Blancs Brut Nature. Spania, Catalonia. Pris kr: 229,90 Poeng: 90/100

En Cava av de sjeldne. Fin lysegul farge. Flott skum med vakre små bobler. Duft av grønne epler, sitrus og litt kjeks. Det finnes også et behagelig hint av noe som jeg ikke klarer å definere. Smaken har bra fylde, elegant frukt og tett på den perfekte syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer glimrende til å skåle for nasjonaldagen med. Løp og kjøp.

Giustino B. Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry 2015. Italia, Veneto, Pris kr: 199.90 Poeng: 89/100

Lys gul på fargen med et aldri så lite grønt skjær. Fine bobler. Elegant duft av epler, sitrus og en anelse kjeks. Smaken lever opp til duften med sine epler, sitrus og frukt. Herlig frisk med en bra fylde. En tørr og elegant ettersmak. Passer riktig bra sammen med røklaks og gode venner. Meget bra kjøp.

Anna de Codorníu Organic Brut, Spania, Catalonia. Pris kr: 154,90 Poeng: 88/100

En vin som virkelig er verd pengene! Strågul farge, små fine bobler. Nydelig og elegant duft av frukt, epler, sitrus og litt brød. Smaken lever fint opp til duften med fin fruktighet, bra syre og noe sødme. Med andre ord, perfekt balanse. En god ettersmak. Bra som aperitiff. Meget bra kjøp.

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut 2010 Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 189,90 Poeng: 85/100

Lys strågul på fargen. Flotte små bobler. Fin duft av grønne epler, sitrus og brød. God, tørr  og fruktig smak. Samme epler og sitrus som i duften. Bra syre og sødme. En fin ettersmak. Passer bra sammen med skalldyr eller gode venner. Meget bra kjøp

Rotari Riserva Brut 2010 Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 150,10 Poeng 84/100

Fin strågul farge. Fine små bobler. Elegant duft av sitrus, epler og brød. Små hint av blomster. Smaken lever på alle måter opp til duften med sin sitrus og epler. En meget bra balansert syre og sødme. Lang, fin ettersmak. Passer til aperitiff og gode venners lag. Meget bra kjøp

Dunes & Greene Moscato Split Pick. Australia, South Australia, Riverland. Pris kr: 44,70 (20 cl.) Poeng: 84/100

Lyserosa på fargen. Bra bobler. Sommerdufter av jordbær, fersken og hylleblomst. Bra balansert syre og sødme på smaken. Lever fint opp til duften med sin sitrus og bær. God ettersmak. Dette er vinen for deg som vil ha barneselskap for voksene. Server den gjerne med sugerør.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.