Jeg fortsetter 2018 i Spania. Kanskje fordi jeg gjerne skulle vært der når snøen laver ned her hjemme, og mangelen på speiderens positive innstilling til vær, er total.

Linn Johnsen er en av Norges beste vinbloggere. Du kan lese mer av henne på hennes egen blogg, Linn Johnsen vinstudinen, eller følge henne på Facebook.

Tekst og foto: Linn Johnsen. 

De fleste har fått med seg at spansk vin ikke lengre trenger å være synonymt med fremtunge temperanillos som savner både frukt og spenst etter kraftig ekstraksjon og overivrig bruk av amerikanske eikefat. Tvert i mot er unge, fruktige viner på sterk fremmarsj og mange produsenter velger den enklere veien med liten eller ingen bruk av eik og frukten får spille hovedrollen.

Neleman Nucli Tinto 2016

Jeg kom over Nucli på en vinsmaking før jul, et lite kupp til 150 kroner som dessverre bare er tilgjengelig i bestillingsutvalget så langt. Dette er en fruktig sak; som å bite gjennom et kirsebær med stein, et anslag av krydder. Rett frem kjøttfull og ærlig – man trenger ikke å skrive en novelle av et smaksnotat av denne fikse spanjolen. Dette er vinen for det som liker det ferske saftige.

Nucli er sertifisert økologisk og har en fiffig, praktisk skrukork i korkmateriale som heter Helix.

Bestillingsutvalget, folkens. Bestillingsutvalget!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.