Historien om den katalanske vinprodusenten Joan d’Anguera, er en visjon om mot til å følge sine drømmer og  overbevisning.

Familien  d’Anguera  har hatt gården siden 1820 og frem  til 1984 solgte familien vinen som «bulkvin.» Og stort sett har de hatt suksess, både nasjonalt og internasjonalt med sine flaske tappede viner.  Men det var liksom ikke nok for sjuende generasjon på gården, brødrene Joan og Josep Anguera. De begynte å spørre seg selv om vinene de laget egentlig var den vinen de hadde lyst til å lage. Om det var den riktige stilen for dem.   For å finne svaret, søkte de seg tilbake til hva forfedrene gjorde. Så hva slags viner deres besteforeldre og oldeforeldre laget. Og på den måten fant de den veien de hadde lyst til å gå.

Fra 2008 endret de på alt. De reduserte utbyttet per hektar. Ene og alene for å få bedre kvaliteter i stedet for volum. på jakt etter kvalitet over volum. Rent faktisk minsket det produksjonen fra  120.000 flasker til 60.000.  Samtidig la de om produksjonen til biodynamiske og økologiske landbruk. Resultatet ble noen rene stedsegnede viner med en fantastisk kvalitet og stor kompleksitet. Og suksessen uteble ikke og vinene deres finnes i dag på noen av verdens beste restauranter og ikke minst på polet.

I Norge finnes Joan d’Anguera Planella 2016 og Joan d’Anguera Finca l’Argatà

Publisert med tillatelse av Chris Grenness, Managing Director at Wine Secrets Barcelona

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.