I dag presenterer vi Excellars.

0

Godt Drikke fortsetter her sin serie om norske vinimportører. Ideen bak serien er at ofte er det greit å vite hvem det er som importerer vinen du liker da smaken til vininnkjøperen kanskje ligger tett på din egen.

I dag, presenterer vi Excellars.

Excellars ble startet av vinmannen, operasangeren og på mange måter, rebellen, Geir Eikeland i 2007.  Excellars  fikk raskt stor suksess med blant annet Norges mest selgende vin Doppio Passo. I 2011 ble selskapet en del av Arcus-Gruppen, og i dag er Excellars blant landets ledende vinimportører med ca 125 forskjellige produkter listet på Vinmonopolet.

I dag er det fire personer som arbeider med Excellars, Geir Eikeland, som fortsatt er

daglig leder. Tølløv Foss Heggem, som er senior porteføljeansvarlig og Camilla Wedding, porteføljeansvarlig. Foruten om disse tre, er Kristin Alsvik en svært så dyktig  PR- og kommunikasjonsansvarlig for Excellars.

Kristin Alsvik forteller at det viktigste kriteriet for vinene de tar inn, er at de holder en høy kvalitet – både i seg selv, men også i forhold til pris.

Geir Eikeland Foto: Privat
Geir Eikeland
Foto: Privat

– Vi er selvsagt også opptatt av at produktene vi tar inn, eller som vi utvikler selv, dekker et behov eller en etterspørsel i markedet. Vi tar hensyn til «folkesmaken» og eksisterende samt kommende trender, og mange av produktene vi lanserer er viner som vi vet at mange nordmenn liker og etterspør – eller viner som vi har stor tro på at kommer til å slå an blant det norske folk.

-Vi som jobber i Excellars er alle lidenskapelig opptatt av vin, men det er samtidig viktig for oss at produktene vi selger har kommersiell verdi – med andre ord at det er produkter som det norske markedet etterspør, fortsetter Kristin Alsvik.

Og ordet kommersiell er ikke et negativt ladet ord for Excellars. Allerede da Geir Eikeland startet firma, uttalte han at selskapet skulle være «Norges mest kommersielle vinselskap».

-For oss er ordet «kommersiell» kun positivt ladet. Et kommersielt produkt er noe som mange liker og ønsker å betale for – og det at et produkt gjør stor suksess og har bred appell anser vi ikke som noe negativt, tvert i mot. Med flere storselgere i ryggen får vi dessuten frihet til å også jobbe med smalere produkter som vi har et personlig engasjement for, men som kanskje ikke har like høy kommersiell verdi.

Kristin Alsvik Foto: Privat
Kristin Alsvik
Foto: Privat

Excellars har produkter fra stort sett hele vinverden.

-Men vi har nok aller størst fokus på Frankrike med blant annet Languedoc, Bordeaux, Loire, Rhône og Champagne, Italia med bl.a. Puglia, Toscana og Veneto og Sør-Afrika med Stellenbosch og Swartland, avslutter Kristin Alsvik.

Og for å avslutte fortellingen om Excellars, vil jeg bruke selskapets egen beskrivelse.

Selskapet holder til på Fagerborg i Oslo, som er et særpreget geologisk område med vulkansk opphav. Kontorene har vindu møt nordøst og øst, noe som gir kjølige netter og optimal soleksponering gjennom arbeidsdagen. Landskapet er preget av en fontene omringet av parkbenker, mens jordsmonnet blant annet består av basalt og svart leirskifer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.