Selv om det er grått og litt trist sommervær, så blir jeg ikke riktig ferdig med grill.

Kanskje for at jeg har smakt så mye spennende og mindre spennende vin samme med ulike grillretter. Og da jeg grilla en «vegetar» rett, så falt jeg pladask for en vin som jeg anmeldte for ikke så lenge siden.

Den andre vinen som jeg skriver om i dag, er en enkel kosevin som er verd alle pengene. I blant faller jeg i den klassiske vinanmelder fella og jakter bare etter det perfekte. Men de fleste av oss drikker ikke det perfekte. To grunner, først og fremst er det perfekte dyrt og for det andre smaker vi ikke alt det som ikke er perfekt og kan kose oss med det, så vet vi heller ikke hva den perfekte vinen er.

Matua Lands and Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2020. New Zealand, Marlborough, Awatere Valley. Pris kr. 186,90. Poeng 88/100

Drua er Sauvignon Blanc. En lys, lys gulgrønn farge. Lekker, nesten intens  duft av sitrus, stikkelsbær og med hint av urter og blomstereng. Smaken er fyldig, fruktig med god syre. Lever opp til duften med sitrus og stikkelsbær. Fin, fruktig ettersmak. Nå lurer du sikkert på hvorfor jeg anmelder denne vinen en gang til. Ganske enkelt, jeg testet den igjen sammen med en vegetargrill. Altså, med tomater, aubergine, løk, isbergsalat, paprika og med vinaigrette. Knall. Meget bra kjøp!!

Villa Locatelli Pinot Grigio 2020. Italia, Friuli-Venezia Giulia, Friuli Isonzo/Isonzo del Friuli. Pris kr. 159,90 Poeng 82/100

Drua er Pinot Grigio. Lys grønngul på fargen. Frisk duft av sitrus, epler og et fint hint av sommer. Frisk og bløt på smak som lever fint opp til duften med en riktig godt balansert syre og sødme. God ettersmak. En enkel vin som passer veldig bra til kos en varm sommerkveld.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.