Det hele begynte egentlig på  1990 tallet da Roy Richards og Mark Walford importerte vinene til Gérard Gauby fra Roussillon i Frankrike til England.

Gérard Gauby hadde veldig små problemer med å overbevise Roy og Mark om at vinene fra det kjølige klima i Fenouillèdes, som ligger høyt opp i fjellskråningene i Pyreneene i det sørøstlige Frankrike, holdt en meget høy kvalitet. Det kunne de jo smak selv. Så da Gérard Gauby foreslo et partnerskap for å uvikle disse vinene, var Roy og Mark ikke vanskelige å be. Sammen kjøpte de et gammelt hus i landsbyen Saint Martin de Fenouillet, midt innen i vinmarkene de så gjerne ville ha. Og 2001 slapp de sin første årgang. Og de hadde suksess, for allerede fra dag en, fikk vinene deres bedre og bedre rykte. Så allerede i 2008 måtte de ha større lokaler og de kjøpte opp det gamle kooperativet i Prugnanes. Samtidig ansatte de vinmakeren Gérald Standley som hadde fått stor anseelse i Bordeaux og som arbeidet sammen Gérard Gauby. Og det var et meget vellykket drag. Dels ble det mindre arbeide på Gérard Gauby, som også samtidig med Le Soula, driftet sin egen gård på 44 hektar og dels fikk de nye impulser. I dag så er Le Soula 22 hektar. 12 ha. plantet med gamle stokker med røde druer og 10 ha. med hvitvinsdruer. Alt økologisk dyrket.

Le Soula Rouge 2010. Frankrike, Roussillon. Pris kr. 179,90 Poeng 90/100

Denne vinen smakte jeg første gangen i mai 2014. Og den gangen havnet den på min topp ti liste over vin det året som hadde gjort størst inntrykk på meg. Så det var med en viss spenning jeg smakte den igjen for en stund siden. Og visst, den er fortsatt spennende. Druene er Grenache 4%, Syrah 25%, Carignan 71%. Fin rubinrød farge, herlig duft av kirsebær med hint av krydder og bitte litt blomst. Smaken har en meget bra fylde, frisk og med en lett tannin. Den lever fint opp til duften og har utviklet en nest inntil perfekt balanse. En meget elegant ettersmak. En vin som passer perfekt sammen med høstens lam. Bør drikkes nå, da jeg tror den topper nå. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.