Det er vår og duften av tennvæske og svidde koteletter ligger tjukt over nabolaget.

Med andre ord, det er grillsesong.  Og for oss som har gått grundig leie av sommerkoteletter og koteletter i alle varianter på grillen, så kommer her verdens enkleste og kjappeste grillrett med laks.

Det du behøver er
300 g Lakskoteletter. (Og her er vi i gang med kotelettene igjen)

En handfull av:
Basilikumblader
Persille
Rosmarin (Fersk)
2-3 fedd hvitløk
Olivenolje.

Ha alt i en mikser, ikke laksen selvfølgelig,  eller bruk en passerstav og mikse alt sammen mens du heller litt etter litt i olje til den har en passe tykkelse. Så pensler du fisken, har den på den varme grillen og griller den et par minutter på hver side. Det kommer jo litt an på hvor tjukk kotelettene er.

Så er det bare å slå opp parasollen,  legge opp laksen på en tallerken og servere moroa sammen med en salat og riktig godt brød.

Godt Drikkes drikketips.

Jeg drikker veldig gjerne rosévin til denne retten. Og akkurat nå er det:

Matua Rosé 2018 som er min sommerfavoritt.

Druene er Pinot Noir 41%, Sauvignon Blanc 40%, Merlot 19%. En sjelden kombinasjon med druer for en rosévin. Fargen er lys lakserosa. En lekker duft av sitrus, stikkelsbær og rabarbra. Smaken er frisk og fruktig med en god og rund fylde. Meget bra balansert syre og sødme. En god ettersmak. En vin som vil fungerer veldig bra til kos og fisk. Til denne prisen så er det bare å si «Løp og kjøp.»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.