Så har vi kommet til Gordon Ramsay tredje og siste oppskrift på Godt Drikke for denne gangen.

Godt Drikke forhandler, det vil si maser, med Channel 4 og Gordon Ramsay  om å få bruke flere oppskrifter og da noen unike fiskeoppskrifter, bare for Godt Drikke.

Ceviche med laks og grapefrukt er en klassisk peruansk rett. At det blir en ceviche, er ikke så rart, da ceviche er en salat som består av fisk, marinert i lime og løk. En populær rett i mange latinamerikanske land.

Tilbake til Gordon Ramsay. Dette er hva du behøver til 4 personer:

Ingredienser:

  • 800 g laksfilet
  • 2-3 ss havsalt

Til dressingen:

  • 1 grapefrukt
  • 5 cl grepfruktjuice
  • 10 cl limesaft samt skallet av en lime
  • 1 grønn chili uten frø, men finhakket
  • Sukker etter behage. Men ca. 2 ss. Er rimelig optimalt.
  • Tabasco for smakens skyld, men bare bitte litt
  • Klype koriander, hakket.

Så til fremgangsmåten.

Legg laksen på et glassfat eller skål og dryss rikelig med salt over den. Dekk den til og still den i kjøleskapet i 10-15 minutter.

Mens fisken modner, så gå i gang med dressingen. Begynn med grapefrukten og skjær av topp og bunn. Forsett med å skjøre skallet av på sidene og fjern alt det hvite skinnet under skallet. Når du har skrellet grapefrukten, så hold frukten i en hand og skjær mellom segmentene og membranene og bruk kniven til å få løs bare fruktkjøtt. Også hakker du i små biter og har den opp i en bolle sammen med sitrus juice, limeskallet og chili. Ha i en spiseskje sukker og en skvett Tabasco, smak det til helt til du er fornøyd med balansen i blandingen. Det skal ha en skarp og krydret smak.

Neste steg på programmet er å vaske saltet av laksefileten og skjær den opp i tynne skiver. Legg det opp på en tallerken så skivene overlapper hverandre. Dryss litt havsalt over vær skive.

Rør korianderen ned i dressingen din. Deretter fordeler du dressingen over laksen, pass på at det blir sånn rimelig jevnt fordelt.  Og der har dere en peruansk ceviche.

Godt Drikkes drikkeforslag.mack hveteøl

Her vil jeg bruke et hveteøl. Friskheten i ølet harmonerer med korianderen og den bærer limen veldig bra. Så, her i nord vil jeg nok bruke Mack Hveteøl, for dere lenger sør, så har vi Aass Gourmet Weissen eller White Dog. Norwegian Wheat Beer fra Lervig. Så er det bare å si ”Bånn appetitt.”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.